Kijk Digitaal: De laatste dans & Gorts wijnkwartier

De NCRV-gids zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar mooie on-demand-aanvullingen bij. De oogst van week 24/25:

De laatste dans

Uwe is een van de stamgasten van een café in Roermond. Op een avond verkondigt hij aan de andere cafébezoekers dat hij niet lang meer te leven heeft: hij heeft longkanker. Zijn laatste weken wil hij doorbrengen op een eiland in de zon. Zijn toehoorders zijn geschokt en verdrietig, en zamelen geld voor Uwes laatste reis in. En dan vertrekt Uwe. Maar is hij wel echt dood? Dat wil muzikant en schrijver Frans Pollux weten. In deze podcast gaat hij op onderzoek uit. In zeven ‘bloedstollende’ afleveringen legt hij bloot wat Uwe verborgen had willen houden. Vanaf 5 juni via www.nporadio1.nl/podcasts/de-laatste-dans.

Gorts wijnkwartier

Dinsdag start de herhaling van Gorts wijnkwartier, waarin Ilja Gort vanuit zijn eigen dertiende-eeuwse kasteel Château de la Garde kijkersvragen over wijn beantwoordt. De wijnkenner schreef al talloze boeken over zijn favoriete drank, maar is ook al jaren niet meer weg te denken van de Nederlandse tv. Zo maakte hij de programma’s Wijn aan Gort – over Franse wijnen – en Gort à la carte, over de Franse keuken. Later verlegde hij zijn werkgebied naar Spanje en Italië; in Gort over de grens ontdekt hij het Spaanse en Italiaanse wijnleven. Al deze programma’s zijn terug te zien op NPO Start.

Kapsalon Romy

Kapsalon Romy verscheen eind vorig jaar in de Nederlandse bioscopen en kreeg lovende recensies. Niet alleen vanwege het acteerwerk van nieuwkomer Vita Heijmen en Beppie Melissen, maar ook omdat de film een nogal zwaar onderwerp – dementie – op een lichtvoetige manier behandelt. Heijmen speelt de tienjarige Romy, die met haar oma (Melissen) zit opgescheept omdat haar moeder de kost moet verdienen. Oma Stine, die haar eigen kapsalon runt, wordt erg vergeetachtig en is steeds meer op Romy’s hulp aangewezen. Gaandeweg bouwen de twee een bijzondere band op en weten ze zich uitstekend met elkaar te vermaken. Vanaf 17 juni te zien bij Videoland.

Absentia S02

Vorig jaar verscheen het eerste seizoen van thrillerserie Absentia op Videoland, nu verschijnt de tweede reeks. De hoofdrol is opnieuw in handen van Stana Katic, bij veel kijkers vooral bekend van de rol van rechercheur Beckett in de detectiveserie Castle, die ze acht jaar lang vertolkte. Katic speelt nu de rol van FBI-agente Emily Byrne, die na zes jaar lang verdwenen te zijn probeert de gaten in haar geheugen te vullen. En hoewel dat aan het eind van seizoen 1 deels is gelukt, blijven er vragen rijzen: wat gebeurde er precies met Emily tijdens die zes jaar? Vanaf 14 juni bij Videoland.

Dit en meer staat in de NCRV-gids van week 24/25. Bent u geen abonnee maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden. Een vraag? Mail naar kijkdigitaal@ncrvgids.nl.