Kijk Digitaal: De pennen zijn geslepen en EK Voetbalpodcast

De NCRV-gids zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar mooie on-demand-aanvullingen bij. De oogst van week 23:

Hoe maak je een moordmysterie?

Een detectiveverhaal verzinnen lijkt misschien makkelijk, want de ingrediënten staan op voorhand al vast: een lijk, een clubje verdachten, een speurder en een moordenaar. Toch is het zo simpel nog niet om een goed moordmysterie in elkaar te draaien, zo ondervinden de BN’ers die deelnemen aan De pennen zijn geslepen. Onder anderen actrice Monic Hendrickx, oorlogsverslaggever Arnold Karskens en actrice Gerda Havertong wagen een poging. Ze krijgen commentaar op hun pennenvruchten van een jury met bestsellerschrijver Saskia Noort en literair agenten Paul Sebes en Willem Besselink. Bekijk het hier terug.

Wegdromen naar dat ene EK

Het heeft even geduurd, maar eindelijk mag Oranje weer eens meedoen aan een groot voetbaltoernooi. En dan is het voor de fans tijd om met toegeknepen ogen weg te dromen bij herinneringen aan dat ene, zo succesvolle EK. Uitgerekend Duitsland was de gastheer van het toernooi en net als nu had het Nederlandse voetbal een paar magere jaren achter de rug. Onder bezielende leiding van bondscoach Rinus Michels en met wereldsterren als Ronald Koeman, Ruud Gullit en Marco van Basten in de gelederen schreven ze sportgeschiedenis en zorgden ze voor een volksfeest in Nederland. Zie de afleveringen hier terug. Zie ook pagina 16 in de papieren gids.

Lupin is terug!

Assane (Omar Sy) heeft na het eerste seizoen van de misdaadserie Lupin nog steeds een appeltje te schillen met Hubert Pellegrini. De rijke zakenman was al verantwoordelijk voor de zelfmoord van Assanes vader, maar heeft na alle acties van de gentleman-inbreker nu ook diens zoon ontvoerd. Tijd dus om actie te ondernemen. Makkelijk zal dat niet gaan. Pellegrini en zijn handlangers zitten hem op de hielen en hij heeft ook de Franse politie achter zich aan. Het is dus de hoogste tijd om zijn naam en die van zijn familie te zuiveren. Gelukkig staat hij er niet alleen voor. Vanaf vrijdag 11 juni op Netflix.

Podcast met voetbalanekdotes

Van ‘Het is een goed stel hoor’, tot ‘Robben eruit, wat is dat nu voor een wissel?’ de Europese kampioenschappen voetbal hebben heel wat onvergetelijke geluidsfragmenten opgeleverd. Arno Vermeulen duikt voor de EK Voetbalpodcast in de schatkamers van de NOS en laat ze horen in een negendelige reeks. Elke aflevering bespreekt hij ze met gasten uit de voetbalwereld. Ook haalt hij herinneringen met ze op aan voetbalzomers uit vervlogen tijden. Er komen heel wat smeuïge anekdotes langs. Onder anderen Kees Jansma, Youri Mulder en Ibrahim Afellay zijn te horen in de reeks. Ga naar NPOradio1.nl/podcasts of de app NPO Luister.

Dit en meer staat in de NCRV-gids van week 23. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden. Een vraag? Mail naar kijkdigitaal@ncrvgids.nl.