Kijk Digitaal: De vrouw die Poetin wil verslaan en Wie is de mol?

De NCRV-gids zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar mooie on-demand-aanvullingen bij. De oogst van week 39:

Speuren naar de Mol

Het zijn hoogtijdagen voor Elger van der Wel, Mark Versteden en Nelleke Poorthuis. De drie zitten al jaren op het puntje van hun stoel als hun favoriete programma Wie is de Mol? op tv is. Samen maken ze ook elke week de podcast Trust Nobody, met maar liefst anderhalf uur aanwijzingen, dwaalsporen en opmerkelijke zaken over het programma. De taakverdeling is duidelijk: Nelleke is van de vergezochte theorieën, Elger zit er voor de foutieve gok (al beweert hij het in de Vlaamse editie wel vaak goed te hebben) en Mark voor zijn feilloze mollenjagersinstinct. Ga naar www.trustnobody.nl om mee te luisteren. Zie ook pagina 16 in de papieren gids.

Theater bij je thuis

Een avond naar de schouwburg voor een mooi toneelstuk of een vrolijke cabaretvoorstelling is nu voor veel mensen nogal ingewikkeld. Daar heeft de cultuursector iets op gevonden: TheaterThuis.nl, een platform vol Shakespeareaans drama, goede komedie en ontroerende liedjes. Kopstukken uit de sector zetten hun programma’s en stukken erop: van Karin Bloemen tot Gijs Scholten van Aschat en van Jochem Myjer (foto) tot Hans Dorrestijn. Een abonnement kost een tientje per maand of 100 euro per jaar. Van dat bedrag gaat de helft naar de artiesten, die dat geld door alle weggevallen inkomsten goed kunnen gebruiken. Meer informatie op TheaterThuis.nl.

De vrouw die Poetin wil verslaan

Deze week start een driedelige documentaireserie over het leven van Vladimir Poetin die uitlegt hoe een matig spion een machtig man werd. Poetin regeert al twintig jaar met harde hand over zijn land. Toch was er in 2018 een vrouw die het aandurfde om het tegen hem op te nemen in de Russische presidentsverkiezingen: journalist en actrice Ksenia Sobtsjak. Politicoloog Victoria Koblenko volgde haar tijdens haar campagne voor De vrouw die Poetin wil verslaan. De documentaire geeft een mooi kijkje achter de schermen van de Russische politiek. Bekijk het hier.  Zie ook pagina 49 in de papieren gids.

Erik en de verdeelde staten

Amerika is boos en tot op het bot verdeeld. Links en rechts, blank en zwart, Democraat en Republikein: ze vliegen elkaar – geregeld met grof geweld – in de haren. Erik Mouthaan is al jaren Amerikacorrespondent voor RTL Nieuws. Toch vraagt ook hij zich af hoe het komt dat de Verenigde Staten verdeelder zijn dan ooit. In de aanloop naar de presidentsverkiezingen in november maakt hij een naar eigen zeggen heel persoonlijke reis door een prachtig land dat met zichzelf in de knoop ligt. Zijn reisverslag Erik en de verdeelde staten is vanaf 29 september wekelijks te zien op Videoland.

Dit en meer staat in de NCRV-gids van week 39. Bent u geen abonnee maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden. Een vraag? Mail naar kijkdigitaal@ncrvgids.nl.