Kijk Digitaal: Dokter Deen en Las chicas del cable

De NCRV-gids zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar mooie on-demand-aanvullingen bij. De oogst van week 28/29:

Geniet opnieuw van Dokter Deen

Scenarioschrijver Edwin de Vries was ooit met zijn vrouw Monique van de Ven op Vlieland, toen ze na een klein ongelukje ter plekke moest worden geopereerd door de huisarts van het eiland: dokter Deen. Dit bracht hem op het idee voor de gelijknamige serie, waarvan vier seizoenen verschenen – allemaal op Vlieland opgenomen. Monique speelt huisarts Maria Deen. Ze heeft een praktijk aan huis, met een apotheek en een kleine operatiekamer. Ze komt soms voor moeilijke keuzes te staan en ook haar gezin maakt het nodige mee. Uiteraard komt ook de liefde om de hoek kijken. Alle vier de seizoenen van Dokter Deen staan vanaf 13 juli op Videoland.

Spanje van de vorige eeuw

De door kijkers hooggewaardeerde Spaanse serie Las chicas del cable, ook bekend als Cable girls, komt tot een eind. Begin dit jaar verscheen het eerste deel van het vijfde en laatste seizoen en nu komen daar de allerlaatste afleveringen bij. De serie speelt zich af in de jaren 20 van de vorige eeuw. Vier dames, ieder met een andere achtergrond, werken als telefoniste in Madrid, in een tijd dat er van emancipatie nog geen sprake was. Inmiddels is er veel veranderd. De vrouwen proberen een toekomst op te bouwen in een verdeeld Spanje, maar dat valt niet mee. Deel 2 van seizoen 5 staat vanaf 3 juli op Netflix.

Het seriedebuut van Richard Gere

Het veelgeprezen BBC-drama MotherFatherSon is, geloof het of niet, de eerste keer in dertig jaar dat superster Richard Gere een grote rol in een serie speelt. Hij is Max, een machtige mediamagnaat. Zijn zoon Caden heeft grote moeite te voldoen aan zijn vaders verwachtingen en zoekt zijn toevlucht in seks en drugs. Kathryn, zijn moeder, heeft een pijnlijke scheiding met Max achter de rug en werkt nu als vrijwilliger bij de daklozenopvang. Wanneer er iets vreselijks met Caden gebeurt, proberen zijn ouders hem ieder op hun eigen manier te helpen. Het hele seizoen is vanaf 3 juli te zien op NPO Plus, vanaf 26 juli wekelijks op NPO 1 extra.

Wie is de slimste?

Het is zomer en gelukkig komt er gewoon weer een nieuw seizoen van De slimste mens, opgenomen met wat kleine corona-aanpassingen. Vanaf maandag zijn Philip Freriks en Maarten van Rossem weer elke werkdag te zien, evenals een groot aantal kersverse kandidaten. Wie graag vanaf de bank meespeelt, kan via NPO Start alvast gedegen voorbereidingen treffen door oude afleveringen terug te kijken (zoek op ‘slimste mens’). Nog leuker is misschien wel om de app via telefoon of tablet te downloaden. Hierop kunnen thuiszittende slimmeriken zelf het spel spelen. Tegen vrienden of familieleden, tegen juist onbekenden, of gewoon alleen.

Dit en meer staat in de NCRV-gids van week 28/29. Bent u geen abonnee maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden. Een vraag? Mail naar kijkdigitaal@ncrvgids.nl.