Kijk Digitaal: Evergreen Top 1000 en Talenten in de keuken

De NCRV-gids zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar mooie on-demand-aanvullingen bij. De oogst van week 47:

Het leven van Annie M.G.

Annie M.G Schmidt staat volop in de belangstelling. Simone Kleinsma speelt haar in een musical over haar leven en Annies kleinzoon probeert vanaf deze week meer over zijn oma te weten te komen in een vierdelige documentaireserie. Eerder was de kinderboekenschrijfster (1911-1995) al het middelpunt van de dramaserie Annie M.G. Haar hele leven passeert hierin de revue en uiteraard zijn er ook volop liedjes van haar te horen. Sanne Vogel, Malou Gorter en Annemarie Prins spelen Annie in de verschillende fases van haar leven. De zevendelige reeks is te zien op NPO.nl.

Talenten in de keuken

Andoni Aduriz, Carlo Cracco en Vineet Bhatia – voor veel chef-koks zijn dit helden. En juist zij beoordelen de gerechten die de deelnemende koks maken in de culinaire talentenjacht The final table. Hierin wagen duo’s van professionele koks zich aan gerechten uit alle uithoeken van de wereld. Degene die het volgens de jury het best heeft gedaan, mag een ronde verder. De uiteindelijke winnaar verdient een plaats aan de tafel met culinaire iconen. Nederlander Alex Haupt (van het Amsterdamse restaurant 101 Gowrie) vormt samen met zijn Zuid-Afrikaanse collega Ash Heeger een van de duo’s. Vanaf 20 november op Netflix.

Focus op Afrika

Deze week start Sahara, een documentaireserie van Bram Vermeulen over de landen die in deze enorme woestijn liggen. Eerder maakte de correspondent al De trek. Deze reeks gaat eveneens over dit continent, en deels ook de Sahara. De focus ligt hierin specifiek op de migratiestromen binnen en vanuit Afrika. Met name de vierde aflevering van de reeks is interessant. Daarin gaat Vermeulen naar Agadez, in het land Niger. Dit is een kruispunt in de mensensmokkel. De documentairemaker portretteert er migranten, smokkelaars en politieagenten.

Evergreen Top 1000

De mooiste liedjes uit de muziekgeschiedenis komen langs in de Evergreen Top 1000, niet alleen op Radio 5, maar ook op tv. De afgelopen twee jaar namen Manuëla Kemp en Henkjan Smits voor het tv-programma over de Evergreen top 1000 de lijst ook al door. Daarin lepelen ze weetjes op over de bands en de artiesten. Uiteraard zijn er ook mooie nostalgische beelden van de in de lijst genoteerde nummers te zien. Van Fleetwood Mac tot Elvis Presley en van ABBA tot Ramses Shaffy en The Cats – allemaal komen ze langs in het programma.