Kijk Digitaal: F1 en Le village des fous

De NCRV-gids zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar mooie on-demand-aanvullingen bij. De oogst van week 36:

Hoe de F1 terugkeerde in Zandvoort

Het eerste weekend van september is Circuit Zandvoort weer het toneel voor de Formule 1. Het besluit om het racecircus in 2020 na 35 jaar weer naar de badplaats te halen was niet onomstreden. De Zandvoortformule toont hoe de organisatie de race probeert te verkopen door de middenstand hogere omzetten voor te spiegelen en de grand prix af te schilderen als de duurzaamste race uit de geschiedenis. Regisseur Wytzia Soetenhorst volgt de aanloop naar het evenement door de ogen van bestuurders, ondernemers, dorpsbewoners en de lokale boswachter. Dan komt de Formule 1 door de coronacrisis knarsend tot stilstand.

Franse gekte

Bij het NPO Podcastevent deze zomer zijn de winnaars bekendgemaakt van de NTR Podcastprijs. De hoofdprijs ging naar Pauline Augustyn. Haar Le village des fous is een gedramatiseerde documentaire in podcastvorm over een onverklaarbare plaag van gekte, die zich in 1951 meester maakt van een Frans dorpje. Mensen denken dat ze kunnen vliegen, krijgen hallucinaties en proberen zich in brand te steken. Er vallen zeven doden en tientallen inwoners worden opgenomen. Le village des fous en de negen andere genomineerde podcasts zijn te beluisteren via www.nporadio1.nl en de bekende platforms.

IJslandse misdaadreeks Trapped gaat verder

De IJslandse misdaadserie Trapped was een groot succes in binnen- en buitenland. Dat is ook Netflix niet ontgaan: de streamingdienst werd coproducent van de serie, die verdergaat als Entrapped en begint met een sprongetje in de tijd. Twee jaar na de gebeurtenissen uit het vorige seizoen gaat Andri (Ólafur Darri Ólafsson) terug naar zijn oude werkterrein, waar hij wordt herenigd met collega Hinrika (Ilmur Kristjánsdottír). De rechercheurs buigen zich samen over een conflict tussen een motorclub en een sekte, die het om zeer verschillende redenen hebben voorzien op hetzelfde stuk land. Vanaf 8 september te zien op Netflix.

Dit en meer staat in de NCRV-gids van week 36. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden. Een vraag? Mail naar kijkdigitaal@ncrvgids.nl.