Kijk Digitaal: Hoogvliegers en Denkend aan Holland

De NCRV-gids zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar mooie on-demand-aanvullingen bij. De oogst van week 41:

Vaderlandse luchtvaart

Deze week staat de vaderlandse luchtvaart aardig in de belangstelling: zondag is er de making of van Vliegende Hollanders, een nieuwe serie over de oprichting van de KLM. En maandag gaat op RTL 4 een docuserie van start over het wel en wee van de KLM tijdens de coronacrisis. In hetzelfde interessegebied ligt Hoogvliegers, begin dit jaar uitgezonden. Hierin beginnen drie jonge mensen aan een opleiding tot vlieger. EO maakte deze dramaserie vol spectaculaire beelden vanuit de lucht in samenwerking met de Koninklijke Luchtmacht. Klik hier om de reeks in zijn geheel terug te kijken.

Over de Linge

Maandag gaat op NPO 3 een nieuwe Typisch …-reeks van start en wel over de Betuwe. Daarin zijn portretten te zien van markante bewoners van de groene streek. Het mooie Betuwse landschap werd vorig jaar al eens vanaf het water onder de loep genomen in Denkend aan Holland. André van Duin en Janny van der Heijden voeren toen over de kronkelende rivier de Linge, langs authentieke dorpjes en afwisselend landschap. Ze deden pittoreske plaatsjes als Buren en Geldermalsen aan en spraken met bewoners. Deze gezellige aflevering is hier terug te kijken.

Nieuwe thriller: Lieve mama

Van bestseller Lieve mama van thrillerauteur Esther Verhoef is exclusief voor Videoland een zesdelige serie gemaakt. Daarvoor zijn niet de minsten opgetrommeld: onder meer Barry Atsma, Guy Clemens en Rifka Lodeizen maken deel uit van de cast van deze psychologische thriller. Lodeizen speelt de rol van Helen, de moeder van een welgesteld gezin. Haar leven is na een overval met fatale afloop onlosmakelijk verbonden met dat van Ralf, een van de twee jongens die een overval in haar huis pleegden. Allebei belanden ze in een nachtmerrie, waarin de omstandigheden hen dwingen hun grenzen op te zoeken. Vanaf 15 oktober te zien op Videoland.

Het geluid van de boerderij

Al eerder bracht BinnensteBuiten van de podcast Het geluid van de Nederlandse natuur met succes de afleveringen ‘Het geluid van de Biesbosch’ en ‘Het geluid van Texel’. Nu is het tijd voor een nieuwe: ‘Het geluid van de boerderij’. Hoe fijn is het om via de koptelefoon in alle rust te luisteren naar bijvoorbeeld de regen of kwakende kikkers. Elke maand verschijnt een nieuwe aflevering Al deze natuurlijke klanken zijn te beluisteren hier te horen maar ook op Apple Music, Google Play en Spotify. Zie ook pagina 16 in de papieren gids.

Dit en meer staat in de NCRV-gids van week 41. Bent u geen abonnee maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden. Een vraag? Mail naar kijkdigitaal@ncrvgids.nl.