Kijk Digitaal: John van den Heuvel & De slag om Libanon

De NCRV-gids zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar mooie on-demand-aanvullingen bij. De oogst van week 48:

Oude bekenden uit Libanon

Vijf maanden geleden maakte Danny Ghosen een documentairetweeluik over zijn geboorteland Libanon. Nu is hij terug om oude bekenden uit de eerdere reeks te spreken. Want er is de afgelopen maanden nogal wat gebeurd in het land. Soennieten, sjiieten, christenen en andere bevolkingsgroepen begroeven hun geschillen en gingen samen de straat op om te protesteren tegen de politieke leiders. Ghosen spreekt met onder anderen politici, taxichauffeurs, professoren en journalisten over de huidige stand van zaken in het land. De slag om Libanon deel 3 werd vorige maand op het laatste moment ingelast op NPO 2 en stond daardoor niet aangekondigd in de programmagidsen. Gelukkig is de serie nog te zien op NPOStart.nl.

Hoe belandt cocaïne in Nederland?

Maar liefst 18.000 kilo cocaïne namen de Nederlandse opsporingsdiensten vorig jaar in beslag. John van den Heuvel wil weten waar al dit witte poeder vandaan komt en hoe het uiteindelijk in Nederland belandt. Voor het tweeluik Cocaïne oorlog volgt hij een smokkelroute tussen Zuid-Amerika en Nederland. Een gevaarlijke klus, zo blijkt als hij met Colombiaanse antidrugseenheden in de jungle op zoek gaat naar plantages en laboratoriums. Daarvandaan volgt hij het spoor naar de Rotterdamse haven. Hij spreekt Colombiaanse agenten, leden van een drugskartel en een journalist die ernstig wordt bedreigd en slecht nieuws heeft. De tweedelige documentaire staat vanaf 2 december op Videoland.

Nieuw op Netflix: Marriage Story

Charlie (Adam Driver) en Nicole (Scarlett Johansson) hielden van elkaar toen ze trouwden, hielden van elkaar toen ze een zoontje kregen en het leek erop dat de liefde hun hele leven zou duren. De keiharde realiteit is anders. De twee zien elkaars goede eigenschappen nog wel, maar de liefde is weg. Een echtscheiding volgt en de twee moeten het voortaan zonder elkaar redden. Tegelijkertijd moeten ze ervoor zorgen dat hun zoontje Henry niet het kind van de rekening wordt. De film Marriage Story van regisseur Noah Baumbach was kort in de bioscoop te zien, en is vanaf 6 december te vinden op Netflix.

Podcast over poen

Kunnen we de volgende economische crisis zien aankomen? Hoe is witwassen van geld uit te bannen? En wat is het verdienmodel van de game-industrie? Zulke vragen staan centraal in Poen, een nieuwe podcast van de NOS over de economie. Verslaggevers Charlotte Waaijers en Nik Wouters duiken in de wereld van het grote geld. Hun doel: de luisteraar op laagdrempelige wijze uitleggen hoe het er in de economie aan toegaat. In de eerste aflevering spreken de presentatoren met Kees Lieve. Hij verwacht dat er vóór de volgende zomer een nieuwe economische crisis uitbreekt. Waarom hij dat denkt, is te beluisteren via nporadio1.nl/podcasts/poen.

Dit en meer staat in de NCRV-gids van week 48. Bent u geen abonnee maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden