Kijk Digitaal: Krigsseileren en Janny over prikkels

De NCRV-gids zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar mooie on-demand-aanvulling en podcast bij. Dit is de oogst van week 13:

Janny over prikkels

Mensen maken bewust en onbewust de hele dag door keuzes over eten: ongeveer tweehonderd keer per dag. In haar tv-programma Voeding en ons brein onderzocht Janny van der Heijden al de band tussen eten en de hersenen. De podcast Janny over prikkels biedt leuke verdieping van het onderwerp. Hierbij richt ze zich specifiek op de zintuigen. Hoe beïnvloeden de verschillende zintuigen eetgewoontes? In vijf afleveringen behandelt ze elke keer een zintuig. Ze spreekt met experts die vertellen hoe zintuigen aan het werk worden gezet door alle omgevingsprikkels. Luister de podcast hier.

Het harde werk van Max Verstappen

Het vijfde seizoen van Drive to survive staat pas kort op Netflix, maar voor fans van Max Verstappen is er alweer goed nieuws: Viaplay heeft hem ook gevolgd voor een documentaireserie. In Max Verstappen: Anatomy of a champion wordt zijn weg naar de tweede wereldtitel gevolgd. Verstappen: “Ik hoop dat het fans over de hele wereld meer inzicht geeft in het harde werk, de toewijding en de passie die nodig zijn om op het hoogste niveau in de autosport te concurreren.” Zijn jeugd en de bijzonder band met zijn vader en voormalig formule 1-coureur Jos komen ook aan bod. De driedelige documentaireserie begint 2 april op Viaplay.

Zonder wapens aan het front

De lovend ontvangen Noorse film Krigsseileren komt als miniserie naar Netflix. Er zijn wat scènes toegevoegd aan de oorlogsfilm en hij is opgedeeld tot een serie van drie afleveringen. Krigsseileren gaat over twee zeelieden die op een Noors handelsschip aan het werk zijn als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt. Ineens bevinden ze zich aan de frontlinie zonder wapens. Ze hebben maar één doel: levend thuiskomen. De film van regisseur Gunnar Vikene was de Noorse Oscarinzending van dit jaar en is met een budget van 11 miljoen de duurste Noorse filmproductie ooit. De miniserie verschijnt 2 april op Netflix.

Dit en meer staat in de NCRV-gids van week 13. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden. Een vraag? Mail naar kijkdigitaal@ncrvgids.nl.