Kijk Digitaal: Liefde voor het leven & Tineke de Nooij

De NCRV-gids zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar mooie on-demand-aanvullingen bij. De oogst van week 40:

Liefde voor het leven

De 2Doc: Tot de dood ons scheidt die KRO-NCRV op maandag uitzendt draait om stellen die na een lange relatie besluiten toch uit elkaar te gaan. Maar er zijn ook echtparen die ondanks hun jaren samen nog niet zijn uitgekeken op elkaar. Omroep MAX legde hun liefdesverhalen vast in de documentaireserie Liefde voor het leven. Een van de afleveringen draait om Michel en Sophia, al 25 jaar bij elkaar en genietend van elke dag die ze samen hebben. Maar er hangt een schaduw boven hun geluk: Sophia heeft een aangeboren hartafwijking. Zie ook pagina 12 in de papieren gids.

Drama rond het Oktoberfest

In Zuid-Duitsland is de maand oktober onlosmakelijk verbonden met het Oktoberfest. Al sinds de bruiloft van Theresia en Lodewijk van Beieren in 1810 schenken ze van medio september tot begin oktober de pullen in München tot de rand toe vol. De historische dramaserie Oktoberfest: Beer & blood speelt zich af op dit drankfestijn, tijdens de editie van 1900. Twee families van bierbrouwers staan tegenover elkaar. De ene heeft het niet breed, de andere – een nieuwkomer – bulkt van het maffiageld. De zoon en dochter van de twee families worden verliefd op elkaar en starten zo onbedoeld een spiraal van geweld. Sinds 1 oktober op Netflix.

Nederlanders en hun huisdier

Het is deze week Dierendag en dat we in Nederland dol zijn op dieren, blijkt in Dit zijn wij. Michiel van Erp wijdde een aflevering van zijn documentaireserie aan de band tussen Nederlanders en hun huisdier. Zo gaat hij langs bij moeder en dochter Riet en Mia die samen een dierencrematorium bestieren. Hij spreekt er ook de rouwende baasjes. Verder komen de eigenaars en de bezoekers van een Haagse dierenvoedselbank aan het woord. Tot slot brengt Van Erp twee bewonderaars van de imposante mannetjesgorilla in safaripark Beekse Bergen in beeld. Bekijk de aflevering hier terug.

De podcast van Tineke

Tineke de Nooij is een van de radiopioniers van ons land. Al sinds 1960 is haar stemgeluid op de Nederlandse ether te horen. Dit jubileum laat de radiolegende niet onopgemerkt voorbijgaan: de grande dame viert het met een eigen podcast. Hierin haalt ze herinneringen op aan haar carrière, maar ook aan haar jeugd en de rest van haar leven. Verder praat ze in De TinekePodcast over andere zaken die haar op dat moment bezighouden, zoals de dagelijkse beslommeringen in huis en tuin en gesprekken met haar familie en vrienden. De Tineke-Podcast vindt u hier.

Dit en meer staat in de NCRV-gids van week 40. Bent u geen abonnee maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden. Een vraag? Mail naar kijkdigitaal@ncrvgids.nl.