Kijk Digitaal: Luther en Prins Bernhard

De NCRV-gids zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar mooie on-demand-aanvulling en podcast bij. Dit is de oogst van week 9:

Luther gaat eindelijk verder, met een film

Het vijfde seizoen van de populaire misdaadserie Luther verscheen begin 2019 en had een behoorlijk open einde. Ruim vier jaar later gaat het verhaal over rechercheur John Luther eindelijk verder. Niet met een zesde seizoen, maar met een film: Luther: The Fallen Sun. Natuurlijk keert Idris Elba terug als het titelpersonage, maar er zijn ook twee grote nieuwe namen toegevoegd aan de cast: Andy Serkis (The Lord of the Rings) en Cynthia Erivo (Harriet). Wie de serie eerst terug wil kijken kan terecht bij HBO Max, maar Luther: The Fallen Sun verschijnt 10 maart op Netflix

Gefixt

De makers van podcast Gefixt geven een belangrijke disclaimer in aflevering 1: ‘Als je het romantische beeld van de sportwereld liever intact houdt, dan is deze podcast over matchfixing niets voor jou.’ NOSjournalisten Guido van Gorp en Ben Meindertsma doken in ‘de donkere kamer van de sport’. Hoewel matchfixing zich afspeelt in een schimmige, zwijgzame wereld, krijgen ze met hun onderzoek veel boven tafel. Van een verdachte dartwedstrijd van Raymond van Barneveld tot een vreemde gele kaart van voetballer Tom Beugelsdijk. Onder meer te beluisteren op nporadio1.nl/podcasts

Portret van Prins Bernhard

Prins Bernhard was een markante man en de meningen over hem lopen uiteen. Er is daarom ook al veel over hem gepubliceerd. Daar komt nu de driedelige documentaire Prins Bernhard bij. De regie is in handen van Joost van Ginkel, bekend van de met een Gouden Kalf bekroonde film The paradise suite. Hij wilde een genuanceerd beeld schetsen van wie Prins Bernhard nou echt was. Nooit eerder vertoond beeldmateriaal wordt samengebracht met commentaar van onder anderen Maarten van Rossem en Marc van der Linden. Zelfs zijn nooit erkende dochter Mildred Zijlstra komt aan het woord. Te zien op Videoland.

Dit en meer staat in de NCRV-gids van week 9. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden. Een vraag? Mail naar kijkdigitaal@ncrvgids.nl.