Kijk Digitaal: Madres paralelas en Tires

De NCRV-gids zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar mooie on-demand-aanvulling bij. Dit is de oogst van week 21:

Merkwaardige Spaanse vriendschap

De eigenzinnige Spaanse regisseur Pedro Almodóvar zit al veertig jaar in het vak en zijn recentste film Madres paralelas komt vrijdag voorbij op NPO 2. Een van zijn eerdere werken, Hable con ella, is momenteel te zien op NPO Plus. De film volgt twee mannen tussen wie een merkwaardige vriendschap ontstaat. Marco zorgt voor Lydia, een stierenvechter die door een ongeluk in de arena in een coma is beland. In het ziekenhuis ontmoet hij Benigno, een verpleegkundige met een obsessie voor een andere comateuze patiënt. Het scenario voor Hable con ella leverde Almodóvar een Oscar op.

Tires

Netflix • 23 mei
Stand-upcomedian Shane Gillis speelt de hoofdrol in deze achteloos gefilmde comedyserie over de mannen van een autogarage.

En del av dig

Netflix • 31 mei
Agnes is jaloers op haar razend populaire zus. Dan gebeurt er in deze bitterzoete Zweedse film iets dat alles verandert.

Ni una más

Netflix • 31 mei
Alma doet aangifte van aanranding op haar middelbare school, en dat heeft grote gevolgen. Spaanse dramaserie.

 

Dit en meer staat in de NCRV-gids van week 21. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden. Een vraag? Mail naar kijkdigitaal@ncrvgids.nl.