Kijk Digitaal: Mr. Holmes en Floris

De NCRV-gids zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar mooie on-demand-aanvulling en podcast bij. Dit is de oogst van week 20:

Mr. Holmes

NPO Plus • nu te zien
De Engelse acteur Ian McKellen wordt deze maand 85. Een van zijn mooiste rollen speelde hij in dit fascinerende misdaaddrama over de oudere Sherlock Holmes.

Power

Netflix • 17 mei
Documentaire over de politiemacht in de VS. De soms gewelddadige optredens worden door deskundigen in historisch perspectief geplaatst.

My Oni Girl

Netflix • 24 mei
In deze Japanse animatiefilm sleurt een bijzonder meisje een timide jongen mee in een zoektocht naar haar moeder.

Kijk nog eens naar Floris

Op maandag 20 mei, tijdens de Dag van het Kasteel (17 tot en met 20 mei), opent Kasteel Doornenburg zijn poorten voor het publiek. In de hoofdburcht van het kasteel is een ruimte ingericht als Floriszolder; een expositie over de klassieke Nederlandse tv-serie Floris, die hier in de jaren 60 is opgenomen. De reeks was het startpunt van de carrière van enkele grote Nederlandse filmnamen: regisseur Paul Verhoeven, scenarioschrijver Gerard Soeteman en acteur Rutger Hauer in de rol van ridder Floris. De twaalf afleveringen waren in 1969 voor het eerst op televisie te zien en zijn allemaal terug te kijken op NPO Start.

Dit en meer staat in de NCRV-gids van week 20. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden. Een vraag? Mail naar kijkdigitaal@ncrvgids.nl.