Kijk Digitaal: Noise en Gonzo

De NCRV-gids zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar mooie on-demand-aanvulling en podcast bij. Dit is de oogst van week 10:

Een veilige plek in Oekraïne?

De voor een Oscar genomineerde documentaire A house made of splinters was vorig jaar op televisie te zien bij 2Doc. De hartverscheurende documentaire volgt kinderen die verblijven in een opvanghuis in het door oorlog geteisterde oosten van Oekraïne. Hun ouders kunnen niet voor ze zorgen door verslavingen. De intieme beelden laten zien hoe de medewerkers hun best doen om de kinderen een veilige plek te bieden. Toch moeten ze keer op keer omgaan met teleurstellingen. Kijk hier A house made of splinters terug.

Gonzo

Van een biefstukrestaurant dat al 63 jaar stiekem paardenvlees serveert in plaats van rundvlees tot een kroongetuige in het proces tegen Willem Holleeder die onder verdachte omstandigheden overlijdt. In podcast Gonzo laten journaliste Merel Westrik en oud-hoofdredacteur Frans Lomans collega’s vertellen over een verhaal dat hen altijd is bijgebleven. Het simpele concept is een ode aan de onderzoeksjournalistiek. Reporters vertellen openhartig en enthousiast over hun ervaringen en geven zo een fascinerende inkijk in het tot stand komen van nieuws. Gonzo is te beluisteren op de bekende podcastplatforms.

Nieuwe Netflix-thriller uit Nederland

In de nieuwe Nederlands-Belgische Netflix-film Noise speelt Ward Kerremans (Penoza) Matt, een succesvolle influencer die net vader is geworden. In de thriller gaat hij met zijn gezin dichter wonen bij zijn vader (Johan Leysen), die dementie heeft. Daar stuit hij op duistere zaken uit zijn vaders verleden. Er komen steeds meer familiegeheimen boven water. Matts vrouw Liv (Sallie Harmsen) begint zich steeds meer zorgen om hem te maken en doet er alles aan om hem niet kwijt te raken. De film is geregisseerd door Steffen Geypens, die samen met Hasse Steenssens en Robin Kerremans ook het script schreef. Vanaf 17 maart te zien op Netflix.

Dit en meer staat in de NCRV-gids van week 10. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden. Een vraag? Mail naar kijkdigitaal@ncrvgids.nl.