Kijk Digitaal: Philomena en Herinneringen aan Hamelen

De NCRV-gids zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar mooie on-demand-aanvulling bij. Dit is de oogst van week 22:

Herinneringen aan Hamelen

Beeld & Geluid in Hilversum maakte vorige maand bekend dat er in het archief vier verloren gewaande afleveringen van Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, mijnheer? zijn teruggevonden. Fans reageerden verheugd, want de kinderserie uit de jaren 70 roept bij veel oudere kijkers nog altijd warme herinneringen op. Voor TV monument maakte Han Peekel een aflevering over de belangrijke rol die deze prestigieuze KRO-serie vol liedjes heeft gespeeld in de geschiedenis van de Nederlandse kindertelevisie. In de documentaire vertellen onder anderen hoofdrolspelers Loekie Knol, Rob de Nijs en schrijver Harrie Geelen over Hamelen, waarvan veel fragmenten voorbijkomen.

Philomena

NPO Plus • Nu te zien
In de jaren 50 werd de jonge ongehuwde moeder Philomena Lee (Judi Dench) naar een Iers klooster gestuurd, waar ze haar zoontje moest afstaan voor adoptie. Vijftig jaar later gaat ze naar hem op zoek.

In de voetsporen van D-day

NPO Plus • Nu te zien
Tachtig jaar geleden was Operatie Overlord het startschot voor de bevrijding van Europa. Philip Freriks blikt terug met veteranen die actief deelnamen aan de missie.

Dit en meer staat in de NCRV-gids van week 22. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden. Een vraag? Mail naar kijkdigitaal@ncrvgids.nl.