Kijk Digitaal: Poldark en The Two Popes

De NCRV-gids zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar mooie on-demand-aanvullingen bij. De oogst van week 50:

Podcast over de brexit

Zelden was de Britse politiek spannender, interessanter én verwarrender dan nu. Al jaren proberen verschillende partijen het land op een fatsoenlijke manier uit de Europese Unie te loodsen of juist de brexit ongedaan te maken. Na veel vijven en zessen waren er op 12 december dan eindelijk verkiezingen, met Boris Johnson (Conservative) en Jeremy Corbyn (Labour) als belangrijkste premierskandidaten. Maar wat betekent de uitslag voor het hele brexitproces? Historicus Arend Jan Boekestijn en VK-correspondent Tim de Wit bespreken al maanden de Britse actualiteit in Brexit de podcast. Ga naar NPOradio.nl/podcasts.

Kersterige film: A Christmas Prince

Journalist Amber (Rose McIver) leerde kroonprins Richard van Aldovia (Ben Lamb) kennen in het eerste deel van de kerstige Netflixcyclus A Christmas Prince. In deel twee volgde een koninklijke bruiloft en in het derde deel is er zelfs een koninklijke baby onderweg. Maar helaas, er hangen donkere wolken boven de zwangerschap. Een eeuwenoud vredesverdrag met een oude vijand verdwijnt spoorloos, net voordat de partijen de banden zouden aanhalen. En dat is niet alleen zorgelijk voor de diplomatieke betrekkingen: als het document niet vóór Kerstavond is gevonden, is de eerstvolgende koninklijke baby vervloekt. Een hectische zoektocht volgt. Bekijk de film hier. 

Poldark seizoen 5

Goed nieuws voor de liefhebbers van het betere kostuumdrama: het vijfde seizoen van Poldark komt op 14 december online op NPOStart.nl. De dramaserie pikt de draad op met een trip van hoofdpersoon Ross Poldark (Aidan Turner) naar Londen. Daar komt hij terecht in een antislavernijzaak. De in Cornwall achtergebleven Demelza (Eleanor Tomlinson) heeft haar handen vol aan de werklozen in hun dorp. Die zijn steeds ontevredener over hun leefomstandigheden en uiteindelijk gaat zelfs het huis van Ross en Demelza in vlammen op. George worstelt intussen nog steeds met het verdriet over de dood van zijn vrouw Elizabeth. Ga hier direct naar NPO.

Nieuw op Netflix: The Two Popes

Hoe het er precies aan toeging bij de pauselijke opvolging in 2013 wordt waarschijnlijk nooit hele- maal duidelijk. De Netflixfilm The Two Popes probeert inzicht te geven in hoe paus Benedictus XVI en paus Franciscus – toen nog kardinaal Jorge Bergoglio – het pontificaat een nieuwe richting lieten inslaan. De gesprekken tussen de twee moeten stevig zijn geweest: de wereldse Bergoglio stond een heel andere koers voor dan zijn voorganger, die vooral met de theologische theorie bezig was. Anthony Hopkins en Jonathan Pryce nemen de hoofdrollen voor hun rekening, Anthony McCarten (Bohemian Rhapsody) schreef het scenario. Vanaf 20 december op Netflix.

Dit en meer staat in de NCRV-gids van week 50. Bent u geen abonnee maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden