Kijk Digitaal: Sanne Wallis de show en Misdaad in Mexico

De NCRV-gids zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar mooie on-demand-aanvullingen bij. De oogst van week 45:

Misdaad in Mexico

Na drie seizoenen over de Colombiaanse drugskartels, gooit Narcos het over een andere boeg. In Narcos: Mexico draait het om de opkomst van het Mexicaanse Guadalajara-kartel. Begin jaren 80 heeft Félix Gallardo (Diego Luna) daar de macht gegrepen en drugs- producenten en handelaren verenigd. Het gevolg: een machtig misdaadimperium. In die wereld komt de Amerikaanse narcotica-agent Kiki Camarena (Michael Peña, foto) terecht als hij met zijn gezin van Californië naar Guadalajara verhuist. Al snel komt hij erachter dat zijn missie een stuk uitdagender is dan hij vooraf dacht. De serie staat vanaf 16 november op Netflix.

Sanne Wallis de show

Een nieuw seizoen van Sanne Wallis de show, dat is het resultaat van de vier ‘proefafleveringen’ die Sanne deze zomer mocht maken. Daarin denderde ze door het nieuws, ontving ze haar oude helden Peter Faber, Ernst Jansz, Jenny Arean en Maarten van Rossem, en speelde ze een nieuwsquiz met gasten – die voor de nieuwe reeks overigens op de schop gaat. Een belangrijke rol is weggelegd voor Oscar, een virtuele cohost met een heel eigen kijk op zaken. Verder was er ook ophef over een persiflage van de Israëlische Songfestivalinzending. De tekst zou antisemitisch zijn. Bekijk de afleveringen hier.

Wie heeft de meeste bijbelkennis?

Het is dit jaar precies vier eeuwen geleden dat de eerste Nederlandse bijbelvertaling het levenslicht zag. De Statenbijbel zorgde ervoor dat ook de gewone man de verhalen uit de Heilige Schrift tot zich kon nemen. In de Nationale Bijbelquiz is te zien of die kennis is blijven hangen. In de laatste editie van het programma testte Bert van Leeuwen drie groepen Nederlanders op hun kennis over de verhalen: christenen, andersgelovigen en atheïsten. Namens hen deden respectievelijk zanger Dwight Dissels, schrijver Arthur Japin en presentatrice Esmaa Alariachi mee. Kijk de quiz hier terug.

De baby-industrie

Voor Ik wil een kind volgt Lauren Verster een jaar lang stellen en alleenstaande mensen met een moeilijk te vervullen kinderwens. Dikwijls nemen ze hun toevlucht tot onconventionele maatregelen. In De baby-industrie laat Liesbeth Staats zien in welke wereld zij zich soms begeven. In deze vierdelige KRO-NCRV-reeks onderzoekt ze controversiële kwesties als commerciële eiceldonatie in de Verenigde Staten, de Amerikaanse vruchtbaarheidsindustrie en de uitbuiting van draagmoeders in Georgië. Ook gaat ze naar Spanje, waar ze ontdekt dat anonieme eiceldonoren vaak geen Noord-Europese studentes zijn, maar jonge dames uit arme delen van Europa. Kijk de reeks hier terug.