Kijk Digitaal: Sonja Barend en White House Farm

De NCRV-gids zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar mooie on-demand-aanvullingen bij. De oogst van week 9:

Leren van Sonja Barend

Tv-icoon Sonja Barend viert op 29 februari haar tachtigste verjaardag. Ze maakt al enige tijd geen tv-programma’s meer, maar haar opvolgers hebben een masterclass van een uur tot hun beschikking om van te leren. In College tour vertelt Sonja hoe het was om als vrouw in de door mannen gedomineerde tv-wereld te werken. Ook blikt ze terug op haar geruchtmakende interviews als die met topcrimineel Stanley H. en Boudewijn Büch. Verder heeft ze wijze raad voor interviewers in spe: “Wees jezelf, want je kunt alleen zijn wie je bent.” Zie het interview hier terug.

Annemiek praat verder

Voor velen is het tv-programma De verwondering vaste prik op de zondagmorgen. Voor wie geen genoeg kan krijgen van de diepgravende gesprekken die Annemiek Schrijver met haar gasten voert, zijn er nu ook Verwondering-podcasts. Dat is mooi, want met gast Hein Stufkens was ze bijvoorbeeld nog lang niet uitgesproken. In de podcast praat Annemiek verder met de dichter en filosoof over de dood, die de afgelopen tijd elke twee jaar toesloeg in haar nabije omgeving: vier jaar geleden verloor Annemiek haar broer, twee jaar terug haar beste vriend en afgelopen zomer de man met wie ze achttien jaar samenwoonde. Via deze link kunt u het beluisteren.

Leeuwenkoning in modern jasje

Het verhaal van de oogstrelende computeranimatie film The Lion King (2019) is hetzelfde als dat van de tekenfilm uit 1994: leeuwenwelp Simba ziet hoe zijn gemene oom Scar zijn vader vermoordt en ontvlucht zijn territorium. Met hulp van een potpourri aan savannedieren doet hij zijn best om te overleven en uiteindelijk zijn koninkrijk terug te veroveren. De beroemde nummers ‘Circle of life’ en ‘Hakuna matata’ komen terug en ook de prestaties aan de bioscoopkassa waren vergelijkbaar met die van de originele tekenfilm: de film was de op een na lucratiefste van 2019. Nu te zien op Disney +.

Waargebeurde boerderijkrimi

Het begint allemaal met een telefoontje. De vader van Jeremy Bamber belt hem met de mededeling dat zijn zus Sheila gek is geworden en een vuurwapen heeft. Sheila heeft flink wat psychische problemen, en dus vreest Jeremy voor het lot van zijn ouders, zijn zus en haar twee kinderen, die allemaal op de boerderij van zijn ouders wonen. Terecht: als de politie voor de deur staat, blijken ze alle vijf overleden. Twee rechercheurs onderzoeken de zaak, maar verschillen van mening over de toedracht. De misdaadserie White House Farm, gebaseerd op een waargebeurd verhaal, staat vanaf 6 maart op NPO Plus.

Dit en meer staat in de NCRV-gids van week 9. Bent u geen abonnee maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden