Kijk Digitaal: The Crew en Bean: The Ultimate Disaster Movie

De NCRV-gids zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar mooie on-demand-aanvullingen bij. De oogst van week 7:

Nieuwe comedyserie: The Crew

Eigenlijk zijn de sportieve prestaties om te huilen in het autosportteam van manager Kevin Gibson (Kevin James), maar toch gaat alles zo zijn gangetje. Deze status quo sneuvelt in de comedyserie The crew als Kevin plotseling te maken krijgt met een nieuwe leidinggevende. Zijn oude teambaas houdt ermee op en geeft zijn dochter de leiding. Inderdaad, een vrouw, en nog een ambitieuze ook. In haar kielzog neemt ze een stoet aan jonge techneuten mee die de resultaten moeten opvijzelen. En daar zit Kevin – die helemaal niet van verandering houdt – dus niet op te wachten. Vanaf 15 februari op Netflix.

De jonge jaren van Fortuyn

Wouke van Scherrenburg portretteert Pim Fortuyn in de slotaflevering van De strijd om het Binnenhof en richt zich daarbij met name op zijn politieke carrière en zijn erfenis. In De reünie ontving Patrick Lodiers in 2017 de oud-klasgenoten van professor Pim, en zij bespreken de jonge jaren van de vermoorde politicus. Pim was ook in zijn jaren op het Haarlemse Mendelcollege ook al dol op discussies. Het geloof, de maatschappij en uiteraard de politiek: de vroegrijpe jongen had overal een goed onderbouwde mening over. Soms tot wanhoop van zijn leraren. Bekijk het hier op NPO Start.

Mr. Bean op Netflix

Aan bosbranden en aardbevingen zijn ze in Los Angeles wel gewend, maar kunnen de inwoners van de Californische metropool ook overweg met een wandelende natuurramp als Mr. Bean (Rowan Atkinson)? Die komt in de film Bean: The Ultimate Disaster Movie namelijk hun kant op, met al het gestuntel van dien. Hij is gestuurd door zijn Londense werkgever, een museum dat hem helemaal zat is. Zijn taak: zorgen dat een belangrijk Amerikaans schilderij op een fatsoenlijke wijze in een museum komt te hangen. De kunstbobo’s ter plaatse hebben zijn handen vol aan Bean. Vanaf 16 februari op Netflix.

Vermoord buurmeisje

Het verhaal rond Rinie Wielheesen houdt regisseur n programmamaker Joost Engelberts al zijn hele leven bezig. Twaalf jaar was zijn buurmeisje pas toen ze in 1970 werd vermoord. Waarom en door wie, dat is nooit duidelijk geworden. In de vijfdelige podcastserie Onland gaat Engelberts terug naar zijn geboorteplaats in de Achterhoek. Hij spreekt de toenmalige beste vriendin van het meisje en Rinies zus, en hij gaat langs bij een klooster in de buurt. Want destijds zetten dorpsbewoners vraagtekens bij de rol van een van de paters. Onland is hier te beluisteren en via de app NPO Luister!

Dit en meer staat in de NCRV-gids van week 7. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden. Een vraag? Mail naar kijkdigitaal@ncrvgids.nl.