Kijk Digitaal: Toscana en De geboden van Slagter en Dresselhuys

De NCRV-gids zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar mooie on-demand-aanvullingen bij. De oogst van week 21:

Op zoek naar eigen zoontje

De Franse, Duitse en Waalse publieke omroepen sloegen de handen ineen voor de miniserie Sophie Cross. Advocaat Sophie (Alexia Barlier) woont met haar man, politiecommissaris Thomas (Thomas Jouannet), en hun vijfjarige zoontje Arthur aan de Noordzeekust. Als Arthur op een dag niet thuiskomt van het spelen in de duinen, denken ze aan ontvoering. Omdat er geen losgeldeis komt, valt het politieonderzoek al snel stil. Sophie legt zich daar niet bij neer: ze schoolt zich om tot agent om Arthur op te sporen. Sophie Cross wordt vanaf 28 mei uitgezonden op NPO 3, maar op 26 mei zijn alle afleveringen al te zien op NPO Plus.

Gereformeerde opvoeding

Omroep MAX-baas Jan Slagter en voormalig Opzij-hoofdredacteur Cisca Dresselhuys zijn beiden gereformeerd opgevoed. Hoewel ze niet meer naar de kerk gaan, dragen ze het geloof nog steeds met zich mee. In hun podcast De geboden van Slagter en Dresselhuys onderzoeken ze de impact van een religieuze opvoeding en de manieren waarop het geloof hun leven nog beïnvloedt. Ze bespreken het samen tijdens een wekelijkse nieuwe editie op de zondagochtend, waarin ze ook actuele zaken aankaarten. Daarnaast krijgen ze steeds bezoek van een wisselende gast, die een eigen elfde gebod meebrengt. Luister hier ‘De geboden van Slagter en Dresselhuys’  of via de bekende podcastdiensten.

Opnieuw gelukkig in Toscane

De Deense chef-kok Theo Dahl (Anders Matthesen) heeft aardig wat prijzen op zijn naam, maar hij is niet gelukkig en kan niet van dat succes genieten. Wanneer hij bericht krijgt over het overlijden van zijn vader, die hij in geen tijden heeft gezien, blijkt dat hij diens landgoed in Toscane heeft geërfd. Om het te verkopen reist Theo af naar Italië, waar hij Sophia (Cristiana Dell’Anna) ontmoet. Als Theo haar beter leert kennen, geeft ze hem een nieuwe blik op het leven en de liefde. Het romantische feelgooddrama ‘Toscana’ is de eerste Deense filmproductie voor Netflix, waar hij vanaf 18 mei te zien is.

Dit en meer staat in de NCRV-gids van week 21. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden. Een vraag? Mail naar kijkdigitaal@ncrvgids.nl.