Kijk Digitaal: Uitgewoond en Discovery gemist

De NCRV-gids zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar mooie on-demand-aanvullingen bij. De oogst van week 10:

Discovery gemist

Gemiste NPO-programma’s zijn terug te zien via NPOStart.nl, RTL heeft Videoland als terug- en vooruitkijkdienst en nu maken ook de zenders van de Discovery-groep hun programma’s beschikbaar via een ondemandservice. Dplay heet de dienst waarop programma’s van Discovery, Investigation Discovery en TLC zijn te bekijken. Onder meer Wheeler dealers, Say yes to the dress, Hitler’s most wanted en Dr. Pimple popper zijn te zien via Dplay. Ook kunt u er live de zenders bekijken. Een abonnement kost 3,99 euro per maand. Er is een gratis uitprobeerperiode van twee weken. Meer informatie staat op Dplay.nl.

Uitgewoond

De Drie Hoven was bedoeld als laatste woonplaats voor de hoogbejaarde bewoners. Maar het nog geen vijftig jaar oude pand in Amsterdam voldoet – net als veel andere verzorgingshuizen – niet meer aan de moderne eisen en moet dicht. Dit is lastig voor de bewoners, die helemaal geen zin hebben in een verhuizing. Ze zijn gewend aan hun plekje, en aan elkaar. Regisseur Marijke Schonewille hield daarom haar hart vast voor wat hen te wachten stond en begon met filmen. Het resultaat is een achtdelige documentairereeks met de titel Uitgewoond. Deze is vanaf 11 maart te zien op deze site.

Droomboerderij

Geen deegrollers en koekenpannen, maar verfrollers en dakpannen: het leven van Miljuschka Witzenhausen staat de komende maanden volledig op zijn kop. De RTL-presentatrice en keukenprinses heeft een vervallen pand gekocht en dat gaat ze opknappen. Het doel: de voormalige kaasboerderij omtoveren in een droomhuis met woonkeuken, een moestuin om haar eigen groente te verbouwen en een boomgaard waarin haar kinderen kunnen spelen. Dat klinkt mooi, maar heeft wel heel wat voeten in de aarde, zo blijkt in Miljuschka’s droomboerderij. De succesmomenten en bouwdips van de presentatrice en haar vriend Philip zijn wekelijks te volgen op deze website. 

Vogelbescherming

In mei leggen alle vogels een ei, maar ruim voor die tijd staan de webcams van Vogelbescherming Nederland alweer aan. Dit jaar volgen die de broedavonturen van vogels als koolmezen, ooievaars en steenuilen. Wellicht door de vroege inval van de lente waren die laatste vogels er vroeg bij. In februari was al te zien hoe een mannetjes- en een vrouwtjesuil elkaar het hof maakten bij het nestkastje. Maar of er ook deze lente uilskuikens komen, is nog even afwachten. De nestelende vogels en hun kuikens zijn de komende maanden te volgen via Vogelbescherming.nl