Kijk Digitaal: Onder vuur & DOCS

De NCRV-gids zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar mooie on-demand-aanvullingen bij. De oogst van week 34+35:

DOCS: Uitzicht

Podcast DOCS presenteert in augustus vijf audioverhalen van nieuwe documentairemakers, allemaal rond het thema ‘uitzicht’. In de eerste aflevering, Innerlijk uitzicht, onderzoekt Kitty Munnichs hoe het is om geen voorstellingsvermogen te hebben, een verschijnsel dat ‘afantasie’ wordt genoemd. Hoe ziet de innerlijke wereld van deze mensen eruit, en wat zegt dit over de betekenis van fantasie? Volgende onderwerpen zijn vogels en vogelspotters, de eerste keer, een nieuwe taal leren op latere leeftijd en een Jehova’s Getuige in een patstelling. Beluister op www.2doc.nl of via de bekende platforms.

Duistere dubbelgangers

De identieke tweeling Leni en Gina deelt een duister geheim. Al sinds ze kinderen zijn ruilen de zussen regelmatig van identiteit en van leven, met inbegrip van hun woningen, echtgenoten en een kind. Door hun perfecte planning heeft daar nog nooit iemand iets van gemerkt, maar als een van de twee zussen op een dag spoorloos verdwijnt, stort hun hele zorgvuldig geconstrueerde wereld in. In de psychologische thrillerserie Echoes speelt Michelle Monaghan, bekend van True detective en The path, de belangrijke dubbele hoofdrol. De miniserie telt zes delen en staat vanaf 19 augustus op Netflix.

Brandweerlieden onder vuur in Vlaamse serie

Vlaamse series weten de weg naar Netflix beter te vinden dan Nederlandse. Zo gaat er deze week de spannende dramaserie Onder vuur van start, die eerder veel succes had op de Vlaamse publieke omroep. Onder vuur volgt de mannen en vrouwen van een brandweerkazerne in Oostende die met sluiting wordt bedreigd. De brandweerlieden lappen alle regels aan hun laars en nemen graag onverantwoorde risico’s. De nieuwe commandant Dominique Meersman (Lien De Graeve) wil een einde maken aan die cowboypraktijken. In de hoofdrol van sergeant Orlando Foncke zien we Louis Talpe, in Nederland bekend als Mike uit Goede tijden, slechte tijden. Vanaf 24 augustus op Netflix.

Dit en meer staat in de NCRV-gids van week 34+35. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden. Een vraag? Mail naar kijkdigitaal@ncrvgids.nl.