Kijk digitaal: De voorspellingen van Frans Bauer

NCRV-gids zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar mooie on-demand-aanvullingen bij. De oogst van week 11:

Frans Bauer voorspelt

Een mooie reis voor Frans Bauer: samen met vrouw – en rots in de branding – Mariska maakt hij een trip door de Verenigde Staten. Frans Bauer in Amerika is vanaf 17 maart te zien op de zaterdagavond. En dan is er ook nog een nieuw album uit. Het gaat dus wel goed met de carrière van de man uit Fijnaart. Drie jaar geleden sprak Jeroen Pauw hem in 5 jaar later. Daarin vroeg hij Frans naar zijn toekomstplannen en testte hij de voorspellende gaven van de zanger-presentator. Bekijk het gesprek hier terug via NPO.nl.

Hulp op Lesbos

Al sinds de start van de vluchtelingencrisis reizen Nederlanders naar Lesbos om mensen te helpen. In een speciale De reünie (zondag 18 maart) komen vier van hen aan het woord. Maar wie zijn die vluchtelingen nu eigenlijk, en wat drijft hen? In het programma Herberg Europa gaan BN’ers als acteur Tygo Gernandt, actrice Susan Visser en zanger Guus Meeuwis naar plekken waar de problemen duidelijk zichtbaar zijn. Guus gaat naar Lesbos, waar hij met eigen ogen ziet hoe gammele bootjes vol mensen vanuit Turkije de kust van het Griekse eiland proberen te bereiken. Het tweedelige programma is hier te vinden via NPO.nl.

Nieuw op Netflix: Requiem

Matilda’s moeder pleegt onverwacht zelfmoord. Matilda, een talentvolle celliste, is niet alleen heel erg verdrietig, maar snapt ook niet waarom haar moeder een einde aan haar leven maakte. In een zoektocht naar haar moeders beweegredenen komt ze terecht in een dorpje in Wales. Als ze begint te spitten in de gesloten gemeenschap, stuit ze op een aantal onverkwikkelijke zaken uit haar vroege jeugd. Wie is ze eigenlijk? En: weet ze zeker dat ze het antwoord op deze vraag wel wil weten? Deze zesdelige mysterieuze dramaserie Requiem is een coproductie van de BBC en Netflix. Vanaf 23 maart te zien op Netflix.

Gemeenteraadsverkiezingen

De Nederlandse politiek stond op zijn kop, toen in 2002 Pim Fortuyns Leefbaar Rotterdam een monsterzege haalde bij de gemeenteraadsverkiezingen. Fortuyn kreeg bijna 40 procent van de stemmen. De partij van de vermoorde frontman doet ook ditmaal weer mee aan de verkiezingen, net als een andere, relatief nieuwe politieke partij: NIDA, een op de islam geïnspireerde partij van Nourdin El Ouali. De twee partijen vliegen elkaar regelmatig in de haren. De Tegenlicht-documentaire Wij-samenleving laat zien hoe er politiek wordt bedreven in een stad waar het politieke midden steeds verder afbrokkelt. Bekijk de documentaire hier via NPO.nl.