Kijk Digitaal: Kassa’s Belbus en Judas

De NCRV-gids zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar mooie on-demand-aanvullingen bij. De oogst van week 1:

Kassa’s Belbus

Een terminaal zieke mevrouw die eindeloos met een meubelboer moet steggelen over een geleverde tafel vol houtworm. Een verzekeringsmaatschappij die na een ongeluk een klant probeert te bellen, een verkeerd nummer draait en vervolgens de afhandeling van de zaak volledig uit de hand laat lopen. Het zijn slechts twee voorbeelden van klantonvriendelijkheid dit jaar in de Kassa-rubriek Belbus. Kijkers konden de afgelopen weken stemmen op het minst sportieve bedrijven. De lmpjes van de genomineerden zijn – ironisch genoeg – alleen te vinden via een zoekmachine. Zoek op ‘Stem op jouw favoriete belbus van 2018’.

Delicious seizoen 2

Sam (Emilia Fox) en Gina (Dawn French, foto) moesten in het eerste seizoen van Delicious samen een restaurant runnen. Geen simpele klus, want de twee dames waren elkaars grote rivalen in de liefde. Hun man/minnaar Leo pleegde echter zelfmoord, en dat was het begin van veel verwikkelingen. In het tweede seizoen van de reeks draait hun restaurant als een tierelier, maar er ligt onheil op de loer. Gina’s lang verdwenen vader komt langs en Sam duikt de koffer in met de bruidegom van een huwelijk dat in hun hotel moet plaatsvinden. Vanaf 2 januari een week lang gratis op NPOstart.nl, daarna tegen betaling op NPO start plus.

Drie Elfstedenhelden

Andere tijden sport heeft deze week een uitzending over de Elfstedentocht die er in 1996 leek gaan te komen, maar op het allerlaatste moment toch niet doorging. Het programma besteedde eerder meermaals aandacht aan edities die wél werden verreden. Een mooi voorbeeld hiervan is de aflevering waarin drie van de bekendste winnaars elkaar ontmoeten. Daar komt een lange vlucht aan te pas, want Evert van Benthem (winnaar in 1985 en 1986) woont al weer twintig jaar in Canada. Hij krijgt Reinier Paping (1963, foto), Henk Angenent (1997) en presentator Tom Egbers over de vloer. Zoek op NPOstart.nl naar ‘Drie Elfstedenhelden’.

Topcrimineel op tv

RTL komt met deze week met Judas, een reeks over het leven van Astrid Holleeder. Een belangrijke rol daarin is weggelegd voor Willem Holleeder, haar criminele broer. De serie is overigens al in zijn geheel te zien op Videoland. De Nederlandse tv-kijker kon in 2012 de topcrimineel in levenden lijve aanschouwen in een veelbesproken optreden in College tour. Hierin beantwoordde hij vragen van presentator Twan Huys en aanwezige studenten over zijn jeugd, zijn criminele acties en de strafzaken die hem op dat moment nog boven het hoofd hingen. Het programma is gratis te bekijken op NPOstart.nl, zoek op ‘Holleeder’.