KijkDigitaal: Koningsdag en Villa Felderhof

De NCRV-gids zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar mooie on-demand-aanvullingen bij. De oogst van week 17:

Vijf keer Koningsdag

Zaterdag is het Koningsdag en kijken we weer met z’n allen naar het koningspaar, dat dit jaar Amersfoort bezoekt. Wat voor jurk heeft koningin Máxima aan, hoe zien de prinsesjes eruit en welke spelletjes staan de koninklijke familie te wachten? Wie nog even terug wil kijken naar eerdere Koningsdagen – er zijn er per slot van rekening al vijf geweest – kan alles van afgelopen jaren herbeleven door te zoeken op ‘Koningsdag’ op NPOStart.nl. Ook leuk om terug te zien is het interview met de koning uit 2017 ter gelegenheid van zijn vijftigste verjaardag. Gebruik dan de zoek- woorden ‘Willem-Alexander 50’. Zie ook pagina 12 in de gids.

Alle afleveringen van Vera

Liefhebbers van Britse politieseries kunnen geen genoeg krijgen van Vera. Vanaf zaterdag is op NPO 2 de herhaling van het vijfde seizoen te zien. Wie een opfriscursus kan gebruiken, het uitzendtijdstip te laat vindt of de serie nog nooit heeft gezien, kan alle oude afleveringen hier bekijken. Brenda Blethyn (Little voices en Secrets & lies) speelt de sterren van de hemel als rechercheur Vera Stanhope, een toegewijde politievrouw. Samen met haar vaste brigadier Joe Ashworth trekt ze ten strijde tegen misdadigers, moordenaars en ander gespuis in en rondom Newcastle.

Terug naar Villa Felderhof

Zondag praat oud-presentator Rik Felderhof in De verwondering met Annemiek Schrijver. Het is alweer een aantal jaren geleden dat de NCRV-coryfee stopte met televisie maken; inmiddels woont hij op Bonaire, reist hij rond en schrijft hij boeken. Ondanks dat zullen zijn programma’s bij veel kijkers nog vers in het geheugen liggen. Wie herinnert zich niet die sfeervolle beelden uit zijn Villa Felderhof, waarin hij een verrassende combinatie van BN’ers ontving en op ontspannende wijze interviewde? Hier is het eerste seizoen terug te zien, met onder meer Majoor Bosshardt & Herman Brood.

Van Vollenhoven: een veelzijdige man

Dinsdag bereikt professor meester Pieter van Vollenhoven de respectabele leeftijd van tachtig. Op tv wijdt Ivo Niehe daarom op die dag een speciale feestelijke uitzending aan deze mijlpaal. Pieter van Vollenhoven is een veelzijdig man: naast echt- genoot van prinses Margriet, vader van de prinsen Maurits, Bernhard, Pieter-Christiaan en Floris, jurist, vliegenier, praktijkhoogleraar, veiligheidsspecialist, pianist, natuurliefhebber, fotograaf en voorzitter van allerlei commissies is hij sinds vorig jaar ook tv-persoonlijkheid. In de natuurserie Professors op pad trekt hij met botanicus Joop Schaminée door bijzondere Nederlandse natuurgebieden om te observeren, ervaren en vertellen. Op NPOStart.nl zijn alle afleveringen terug te zien.