KijkDigitaal: SOS Kinderdorpen en Cold feet

De NCRV-gids zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar mooie on-demand-aanvullingen bij. De oogst van week 14:

Markant kerkvader

De documentairereeks The great popes belicht vier pausen uit de moderne tijd en ook aan de huidige paus is een aflevering gewijd. Dat deze Franciscus een markant kerkvader is,  ondervond ook Andries Knevel. Het EO-boegbeeld maakte over hem de vierdelige serie In de ban van de paus. Aan bod komen Franciscus’ bescheidenheid, zijn pogingen om het door misbruik bezoedelde imago van de kerk te verbeteren, de manier waarop hij een inspiratiebron voor mensen over de hele wereld is en zijn strijd tegen de Italiaanse maffia. Bekijk hier In de ban van de paus terug.

Op reis voor SOS Kinderdorpen

Dinsdag vertelt Jan Smit in Tijd voor MAX over zijn werk als ambassadeur van SOS Kinderdorpen, een taak die hij al bijna twintig jaar vervult. Vier jaar geleden ging de Volendamse zanger in een Tijd voor MAX-special op reis voor de organisatie. Samen met prinses Margriet – sinds 1984 beschermvrouwe van SOS Kinderdorpen – bezoekt hij Ghana. Ze zijn in een dorp en kijken mee met programma’s die families in de sloppenwijken ondersteunen en er zo voor zorgen dat kinderen er niet alleen voor komen te staan. De reportage is hier te zien.

Herinneringen ophalen aan Cold feet

Deze week start het nieuwe seizoen van de komische dramaserie Cold feet. Voor hen die nog even herinneringen willen ophalen aan de vriendengroep uit Manchester: de oude reeksen staan op  NPOStart.nl. Daarin is te zien hoe Adam en Rachel elkaar ontmoeten, het startschot van een seizoenen durende romance. Ook de huwelijkse beslommeringen van Pete en Jenny en de relatie van David en Karen kent in al die tijd ups en downs. Zowel de seizoenen van rond de eeuwwisseling (toen de hoofdrolspelers dertig waren) als die na de herstart twee jaar geleden zijn te zien.

Politieke dramaserie

Vanaf deze week op tv: de politieke dramaserie Morten. In dat genre is er op NPOStart.nl nog meer te genieten. Bijvoorbeeld met De fractie, een reeks rond opkomend politicus Tim Snel en zijn politieke mede- en tegenstanders. Deze serie volgde in 2015 de actualiteit op de voet. Zo gaat de eerste aflevering over de Groningse gaswinning, ook destijds al een heikele kwestie. Scenarioschrijver en oud-Groen- Links-lijsttrekker Femke Halsema wendde haar contacten aan voor gastrollen in de serie, onder anderen Pia Dijkstra en Ferry Mingelen werkten mee. Kijk het hier terug.