KijkDigitaal: Victoria en Mindhunter

De NCRV-gids zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar mooie on-demand-aanvullingen bij. De oogst van week 32/33:

Het geheime dagboek van Hendrik Groen

Hendrik Groen (Kees Hulst), Evert (André van Duin) en hun vrienden zetten het tuttige bejaardenhuis waarin ze wonen op stelten. Ze voelen zich niet thuis tussen de klagende medebewoners en uit protest richten ze de club Omanido (Oud maar niet dood) op. Met z’n allen gaan ze leuke dingen doen: lekker uit eten, een dagje naar het strand. Intussen verliest Hendrik zijn hart aan de spontane nieuwe bewoner Ee e. Het eerste seizoen van Het geheime dagboek van Hendrik Groen is hier te zien, het tweede seizoen start op 14 oktober.

Victoria

Mooi nieuws voor liefhebbers van het betere kostuumdrama, want ook het derde seizoen van Victoria komt op tv, vanaf 31 augustus om precies te zijn. Mocht u de dagelijkse herhalingen van de eerdere reeksen deze zomer hebben gemist: ze staan ook op NPOstart.nl. De serie begint met de eerste jaren van de toen nog piepjonge monarch. Daarna volgen de beginjaren van haar huwelijk met prins Albert en de geboorte van de eerste koninklijke kinderen. Verder is er uiteraard ook aandacht voor de politieke vraagstukken die ze op haar bord krijgt.

Mindhunter

De forensische psychologie staat nog in de kinderschoenen in de Netflix-reeks Mindhunter. In het eerste seizoen bestudeerden Holden Ford (Jonathan Groff ) en Bill Tench (Holt McCallany) als een van de eersten de zieke geesten van criminelen om op die manier misdaden op te lossen. In de tweede reeks gaan de twee FBI-agenten daarmee door. Ze behandelen twee zaken die de gemoederen destijds flink bezighielden: de moord op Sharon Tate in 1969, en de kindermoorden in Atlanta (1979-1981). Vanaf 16 augustus op Netflix.

Flikken Rotterdam

De zaak-Nekke liep als een rode draad door het derde seizoen van Flikken Rotterdam. De schimmige vastgoedbaron (Victor Löw) komt onder de aandacht van officier van justitie Hein Berg (Huub Stapel) als een jonge collega van hem wordt vermoord. In een zinderende ontknoping komt deze zaak ten einde, maar in de tussentijd krijgen Dries, Stan, Esther en hun collega’s ook te maken met drugsdeals, jihadisme en een bendeoorlog in de onderwereld van Rotterdam. De eerste drie seizoenen staan hier op NPOStart.nl, seizoen 4 begint op 13 september.