KijkDigitaal: Drie keer bevrijd en Kommissar Rex

De NCRV-gids zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar mooie on-demand-aanvullingen bij. De oogst van week 37:

Hudson & Rex

Agent Charlie Hudson heeft de perfecte maat gevonden: Rex. Een echte professional die hem voor de verandering eens niet de oren van de kop kletst. O ja, en noem Rex geen huisdier, want de Duitse herder is een zeer goed getrainde handhavingshond. Het duo onderzoekt in Hudson & Rex de moord op een professor, een aanslag op een foodtruck en de mysterieuze dood van een hondenoppas. De Canadese hond is niet de eerste Rex die op tv achter de boeven aangaat. Eerder ging zijn gelijknamige Duitse collega in Kommissar Rex tien seizoenen achter Duitse boeven aan. Vanaf 16 september op Videoland.

Kindvriendelijk

NPOStart.nl heeft veel te bieden, maar niet alle programma’s op de streamingdienst zijn geschikt voor alle leeftijden. Er staan bijvoorbeeld detectiveseries op, en oorlogsdocumentaires. (Groot)ouders moeten de kinderen goed in de gaten houden bij het gebruik van de app, want die weten vaak heel goed hoe ze die spannende inhoud kunnen vinden. De NPO heeft hier iets op bedacht: een afgeschermde omgeving met programma’s die alleen geschikt zijn voor kinderen. (Betalende) klanten van de dienst kunnen een profiel aanmaken voor kinderen tot 6, 9, 12 of 16 jaar. Ga naar NPOstart.nl en klik rechtsboven op KIND.

Muzikale Prinsjesdag

De troonrede, de koninklijke rijtuigtoer en de uitgedoste politici: Prinsjesdag is een mooie politieke traditie. In 2014 was het twee eeuwen geleden dat de eerste editie plaatsvond. Dat vierde de Avrotros met een speciaal concert. In de Anton Philipszaal in Den Haag speelt het Residentie Orkest klassieke en populaire nummers uit de periode 1814-2014, met veel werk van Nederlandse componisten zoals Alphons Diepenbrock en Harry Bannink. Zangeressen Ntjam Rosie en Krystl en het Matrozenkoor nemen de vocalen voor hun rekening. Verder interviews met en reportages over koningen en koninginnen uit die periode. Kijk het programma hier terug.

Drie keer bevrijd

De komende maanden staat de NPO uitgebreid stil bij de bevrijding van Nederland, precies driekwart eeuw geleden. Andere tijden besteedde eerder aandacht aan het contrast tussen de verschillende delen van ons land eind 1944, begin 1945. Terwijl de Limburgers al in vrijheid leefden, stond Zeeland onder water en wachtte het noorden en westen van ons land nog de Hongerwinter. Nederlands-Indië bleef nog langer onder het Japanse juk. Bekijk het hier terug. Zie ook pagina 14 van de papieren gids.