Dé drie van woensdag: 16 november

Iedere woensdag geven we tips voor de drie meest interessante programma’s van de dag. Voor vandaag zijn dat: ‘Hoe word ik 100?’, ‘Bureau vooroordeel' en ‘2Doc Motley’s law’.
Dit zijn dé drie van woensdag:

Bureau vooroordeel

Frank Evenblij en Erik Dijkstra gaan deze aflevering naar Zuid-Holland. Ze lopen een dagje mee met een hoofddoekverkoper en hebben een interview met oud RTL-presentatrice Diana Matroos. Verder verdiept Dijkstra zich in de wereld van de Kaapverdianen, die ook wel de ‘stille migranten’ worden genoemd en Evenblij spreekt met de Haagse politie over welke vooroordelen zij tegenkomen.
NPO2, VARA, 19:20

Hoe word ik 100?

De deelnemers van dit programma gaan de uitdaging aan om een betere levensstijl aan te nemen. Op deze manier zouden ze een hogere leeftijd kunnen bereiken. Misschien wel honderd.
In deze tweede aflevering ontmoeten we de twee laatste nieuwe kandidaten. De eerdere kandidaten ontmoetten we in aflevering één. Ria is een buschauffeur van 61 jaar met diabetes, COPD, hartproblemen en een huidziekte. Verder maken we ook kennis met Gelein die 66 jaar is en gepensioneerd. Hij heeft diabetes 2 en een spierziekte.
NPO1, MAX, 21:20

2Doc: Motley’s law

Kimberly Motley is een 38-jarige advocate die werkt in Kabul. Ze is niet alleen de enige buitenlandse, maar ook nog eens de enige vrouwelijke advocaat die werkt in het Afghaanse rechtssysteem. Motley kent geen angsten, totdat haar persoonlijke levenssfeer bedreigd wordt en de veiligheidssituatie steeds verder verslechterd. Dit maakt het voor haar een stuk moeilijker om haar werk te blijven uitvoeren.
NPO2, VPRO, 23:05

Tekst: Fabiola Eekhout  Beeld: MAX/Roland J. Reinders