Weekend-resumé: De wandeling

Iedere maandag selecteren wij voor u een spraakmakend programma uit het weekend. Deze week: ‘De wandeling’. Hebt u het gemist? Geen probleem, we praten u bij.

Deze aflevering van De wandeling gaat nu al de geschiedenis in als een van de meest emotionele. Presentator Sander de Kramer wandelt over het strand met Jack Keijzer die zijn beide zoons verloor. De ene werd vermoord en de ander pleegde zelfmoord. Hoe hou je jezelf staande na zoveel leed?

Verwerking

Jack’s oudste zoon Pascal werd op Koninginnedag 2007 op brute wijze om het leven gebracht door twee drugsdealers. Hij was toen net 16 jaar. Zijn tweede en jongste zoon Remy pleegde mei van dit jaar zelfmoord. Hij heeft de dood van zijn broer nooit kunnen verwerken en hoorde op het einde van zijn leven stemmen.

Nooit meer papa

Tijdens de wandeling met De Kramer stort Jack Keijzer zijn hart volledig uit. Hij vertelt over de confrontatie met de moordenaar van zijn zoon en over het moment dat hij besefte dat er nooit meer iemand papa tegen hem zou zeggen. Hoe ga je door met leven wanneer je als ouder twee van zulke klappen te verwerken krijgt en wat doet zo iets met je huwelijk?

Bekijk hier de volledige uitzending van De wandeling

Tekst: Floris Visman, beeld: KRO-NCRV