Wonderlijke wereld: water

De natuur blijft sensationeel om te zien, daarom lichten we elke week in de rubriek ‘Wonderlijke wereld’ een prachtige natuurdocumentaire voor u uit. Donderdag 29 december zendt 'Natuur op 2: Earth's natural wonders' een speciale uitzending uit over de betoverende wereld in en rondom water.

Wonders of water is de tweede aflevering in een reeks van prachtige natuurdocumentaires. We kunnen er niet omheen: het gaat over de wereld van water. Van ijs tot erosie en verdamping, het heeft in alle vormen invloed op ons leven.

Levensgevaarlijk water

Natuur op 2 begeeft zich met Wonders of water over de hele wereld om te zien hoe water bijzondere plekken creëert. Van Zambia tot aan Frankrijk en Brazilië, overal is wel zo’n plek te vinden. Wat te denken van een Zambiaanse visser die bij de Victoriawaterval olifanten en het levensgevaarlijke water moet trotseren om bij vispoelen te komen.

Zambiaanse visser

Reuzenmanta

Of wat dacht u van een ontdekkingstocht van een milieubeschermer die hem naar de mooiste oceaanriffen brengt. Hij gaat daar op zoek naar een reuzenmanta. Deze wordt namelijk met uitsterven bedreigd. En dat alles in beeld gebracht onder andere door middel van timelapse fotografie.

Eerste aflevering

Mocht je geïnteresseerd zijn in de eerste aflevering over bergketens, diepe ravijnen, geïsoleerde zeeën en razende vulkanen in Nepal, de VS, Indonesië en Tanzania, dan kun je die hier terugzien.

Klik hier om de eerste aflevering terug te kijken

NATUUR OP 2: EARTH’S NATURAL WONDERS, DONDERDAG 29 DECEMBER, NPO 2, 18.00

Tekst: Floris Visman, beeld: Wikimedia