Zien op zondag – 27 november

Iedere zondag selecteren wij de meest opvallende en bijzondere programma’s voor u. Deze week: 'De verwondering', 'De reünie' en 'Podium Witteman'.

De verwondering

Chris de Jong was een bankier met een groot huis, een mooie auto en een glansrijke carrière. Dit maakte hem alleen niet meer gelukkig. Hij besloot naar Friesland te verhuizen en schaapherder te worden. Het klinkt allemaal erg rooskleurig, maar het romantische beeld dat De Jong met een strootje in zijn mond ligt te dutten is niet waar. Het leven als schaapherder blijkt net zo hard werken  als dat van een bankmedewerker.
NPO2, NCRV, 08:25

De reünie

Richard en Frank zaten bij elkaar in de vierde klas Horeca op de streekschool in Zeeland in 1986. Hoewel ze van dezelfde opleiding genoten hebben, zijn hun paden volledig van elkaar gescheiden geraakt. Richard is een succesvolle chef-kok geworden. Zijn restaurant Amber staat in de top-20 van ’s werelds beste eetgelegenheden. Franks carrière begon net zoals die van Richard in een sterrenrestaurant. Helaas kreeg hij door zijn werk ernstige last van stress, wat uiteindelijk in een scheiding resulteerde. Hij leefde negen maanden in zijn auto.
NPO1, KRO-NCRV, 20:20

Podium Witteman

De klassieke muziekprijs de Edison wordt uitgereikt door presentator Paul Witteman. De prestigieuze prijs bestaat sinds 1960. De publieksprijs, oeuvreprijs en de operaprijs worden zondagavond uitgereikt.
NPO2, NTR, 18:10

Tekst: Fabiola Eekhout, beeld: NTR-Jean Pierre Heijmans