Zien op zondag – 18 december

Zoals elke zondag maken wij het u net wat gemakkelijker om te kiezen wat u op deze dag gaat zien. Dit is de selectie van zondag 18 december.

Dit is de selectie van deze muzikale zondag.

Kanarie in de kolenmijn

De afgelopen jaren heeft er in Frankrijk flink wat overduidelijk antisemitisme plaatsgevonden. Zo was er een gijzeling met dodelijke afloop in een Joodse supermarkt en werd er brand gesticht in een Joodse winkel. Presentatrice Hanneke Groenteman reist af naar Frankrijk en gaat in gesprek met verschillende Joden om het onderwerp antisemitisme aan te kaarten en te onderzoeken. Bekijk hier een voorproefje van de reeks.

KANARIE IN DE KOLENMIJN, NPO 2, 19.15, EO

Het kerst muziekgala 2016

Begin december vond in Carré Het Kerst muziekgala 2016 plaats. Vandaag kunt u daarvan ruim een uur terugzien op tv. Er komt voor ieder wat wils voorbij: van klassieke muziek tot vrolijke pop. En de aanwezige artiesten? Dat waren dit jaar onder anderen: André van Duin, Nick en Simon, Maan en Gers Pardoel.

HET KERST MUZIEKGALA 2016, NPO 1, 20.20, KRO-NCRV

Night of the proms 2016

Het jaarlijkse muziek spektakel Night of the proms is geweest en dus is het tijd om na te genieten met de bijna een uur durende concertregistratie. De show trekt door meerdere landen en verschilt vrijwel niet qua performances. Vandaag kunt u dan ook kijken naar de show in Antwerpen met grote sterren als Chaka Khan en Natasha Bedingfield. Zij spelen niet alleen hun eigen nummers, maar ook covers van Prince en David Bowie.

NIGHT OF THE PROMS 2016, EEN, 22.15

 

Tekst: Merlin Everts, beeld: Michel Schnater