Achtergrond

Achtergrond

Column Bert Kranenbarg: Ondervraging

Bert Kranenbarg presenteert 'Bert op 5'. In zijn wekelijkse column voor NCRV-gids schrijft hij over wat hem bezighoudt. Deze week: Ondervraging.

Lees meer
Achtergrond

Tijs van den Brink over Adieu God?: ‘Afhaken vind ik te makkelijk’

Honderd gesprekken voerde Tijs van den Brink voor Adieu God?, het EO-programma waarin BN’ers over hun afscheid van kerk en geloof vertellen. ‘Mijn beeld van het geloof is diffuser geworden....

Lees meer
Achtergrond

Kijk Digitaal: DNA van A tot Z en Alain Clark

De NCRV-gids zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar mooie on-demand-aanvullingen bij. De oogst van...

Lees meer
Achtergrond

TV Toen: Vrienden voor het leven

In de rubriek TV Toen biedt NCRV-Gids wekelijks een terugblik op de tv-geschiedenis. Deze keer gaan we terug naar het jaar 1991 naar 'Vrienden voor het leven'.

Lees meer
Achtergrond

Column Joris Linssen: Luxe

Joris Linssen presenteert onder meer Hello Goodbye en Liefs Uit. In zijn column voor NCRV-gids schrijft hij over wat hem bezighoudt. Deze week: een huisje in het bos.

Lees meer
Achtergrond

TV Toen: Kojak

In de rubriek TV Toen biedt NCRV-Gids wekelijks een terugblik op de tv-geschiedenis. Deze keer gaan we terug naar het jaar 1973 naar de op waarheid gebaseerde serie Kojak.

Lees meer
Achtergrond

André van der Toorn: ‘Mijn leven is 180 graden gedraaid’

In juni 2017 hoorde André van der Toorn dat hij lymfeklierkanker had. Na een intensieve behandeling is hij schoon. Vanaf deze week presenteert hij weer, als vanouds, Wegmisbruikers.

Lees meer
Achtergrond

Astrid Kersseboom: ‘Het was zo leuk om ondergedompeld te zijn in mijn eigen geschiedenis’

Dankzij haar vader wist Astrid Kersseboom (52) al het een en ander over haar voorouders. In Verborgen verleden stuit ze toch nog op verrassende verhalen. ‘Voor mijn vader, maar ook...

Lees meer
Achtergrond

TV Toen: RUR

In de rubriek TV Toen biedt NCRV-Gids wekelijks een terugblik op de tv-geschiedenis. Deze keer gaan we terug naar het jaar 1983, naar: RUR, de voorloper van de hedendaagse talkshows.

Lees meer