Leesclub

Hier vindt u wekelijks de boeken die Mieke bespreekt in de NCRV-gids. Wist u dat de Leesclub ook een wekelijkse nieuwsbrief heeft? U kunt zich hier aanmelden.

Leesclub

Ze zullen denken dat we engelen zijn & Over de Taag

In 'Ze zullen denken dat we engelen zijn' van Bert Natter brengt een bloedige aanslag twee mensen bij elkaar die ieder op hun eigen wijze ongelukkig zijn.

Lees meer
Leesclub

Het verhaal van een leven & Maalstroom

Als kind ontsnapt Appelfeld uit een concentratiekamp. Drie jaar leeft hij in uitgestrekte bossen. Via Italiaanse vluchtelingenkampen bereikt hij in 1946 Palestina.

Lees meer
Leesclub

Klaproos, Spoetnik en Kleihuid

Autobiografische roman waarin de hoofdpersoon na lange tijd weer contact opneemt met haar verslaafde moeder en stiefvader.

Lees meer
Leesclub

De twaalfjarige bruiloft & De terugkeer van Florence

Zeven schrijnende verhalen over het ongelukkige liefdeloze huwelijk van Delia en Martin Bagot.

Lees meer
Leesclub

Tsjaikovskistraat 40, Oorsprong, Het donkerste water

Een reis door de Russische geschiedenis en het leven van de auteur. Vertrekpunt is zijn huis in de wijk die het epicentrum was van de Russische Revolutie.

Lees meer
Leesclub

Gouden bergen, Focus, De horizon

Het is 1746. Richard Smith komt aan in New York met een wisselbrief van 1000 Britse pond, een astronomisch hoog bedrag. Wie is hij, hoe komt hij aan dat geld?

Lees meer
Leesclub

Harnas van Hansaplast, Tijl en Noord

Bij het leegruimen van het huis van haar overleden broer treft de schrijver een mannetje van Hansaplast aan, met daaronder de hartverscheurende tekst: ‘IK’.

Lees meer
Leesclub

Hoor nu mijn stem, Familiestukken, In extremis

Wat doet het met je wanneer je merkt dat men op jouw plek liever iemand anders ziet?

Lees meer
Leesclub

De Weense sigarenboer en De dood is een zware klus

Franz is in opleiding bij sigarenverkoper Otto Trsnyek in Wenen. Sigmund Freud is een vaste klant. Het is 1937, de Anschluss hangt in de lucht.

Lees meer