Het nieuwe geluid van NPO Radio 2

De programmering van NPO Radio 2 gaat per januari 2017 op de schop. Wat betekent dat voor de KRO-NCRV-programma’s op die zender? Taco Rijssemus, mediadirecteur van KRO-NCRV, vertelt over de veranderingen.

Wat is de grootste verandering?

“Ik ben erg blij met de komst van Ruud de Wild. Ik vind hem een groot radiotalent. Hij speelt nu al een belangrijke rol in ons online project No Limits Network, voor jongeren die beperkt zijn maar zich niet beperkt voelen. Met Ruud gaan we een supercrossmediaal middagprogramma bouwen, waarin we op vernieuwende wijze verhalen vertellen en nieuws brengen. Ik vind het leuk om te melden dat ook 3FM-dj Paul Rabbering de overstap maakt naar NPO Radio 2.Verder verhuist Wouter van der Goes met Wout2Day naar het tijdstip 18 tot 20 uur. Bert Haandrikman neemt vanaf januari de zaterdagochtend en zondagmiddag voor zijn rekening. Bert Kranenbarg gaat naar NPO Radio 5 waar hij zich, net als vroeger in Knooppunt Kranenbarg, meer gaat focussen op de actualiteit.”

Vanwaar al deze wijzigingen?

“Het luisteraandeel van NPO Radio 2 stijgt en we willen de luisteraar nog beter bereiken en bedienen. We bouwen daarom voortdurend aan het nieuwe geluid van de zender. Dat geluid is een mix tussen muziek – met een nadruk op muziek uit Nederland – en nieuws dat steeds weer op een nieuwe manier verpakt wordt.”

Waarom wil KRO-NCRV zo duidelijk aanwezig zijn op NPO Radio 2?

“Wij willen als omroep het medium radio koesteren en een zo’n breed mogelijk publiek bereiken. En dat kan het beste op NPO Radio 2, de grootste zender van de Publieke Omroep.”

 

Tekst: Pauline Bronkhorst, Beeld: NPO.