Nieuw seizoen politieserie Smeris (BNN)

Tijdens de opnames van het derde seizoen van 'Smeris', dat vanaf 22 januari te zien is, werd bekend gemaakt dat er ook een vierde seizoen op komst is.

“We mogen dus lekker blijven doorschrijven”, zegt hoofdrolspeler Jeroen van Koningsbrugge.” Hij en mede-hoofdrolspeler Dennis van de Ven hadden dit niet zien aankomen. Ze waren al enigszins verbaasd dat er een tweede en derde seizoen van de serie kwamen. “Het duurde best lang voordat we doormochten”, vertelt Van Koningsbrugge in het AD.  ­­

Succesvol

Dat het lang duurde voor de nieuwe seizoenen van de serie gemaakt konden worden, lag niet aan het succes van Smeris. In april dit jaar werd bekend dat de uitzendrechten van de serie aan het Amerikaanse bedrijf MHZ Worldview waren verkocht. Smeris is ook verkocht aan verschillende Europese landen. De misdaadserie haalde ook erg hoge kijkcijfers. Jeroen van Koningsbrugge was hier destijds zelf ook van onder de indruk:
Tweet Jeroen van Koningsbrugge

Het verhaal

Waar ging de serie precies over? Van der Ven speelt in Smeris de nieuwkomer Willem Niessen en Van Koningsbrugge speelt de doorgewinterde rechercheur Theo Kamp. Hun eerste zaak loopt helemaal in de soep door fouten van Niessen. Ze veroorzaken per ongeluk een bende-oorlog die ze zelf weer proberen recht te zetten.