Terug naar de boerenbasis

Twaalf Nederlanders uit alle hoeken van de samenleving storten zich in KRO-NCRV’s 'Nieuwe boeren' in het boerenleven. Ze bestieren een hoeve zonder voorzieningen, maar mét dieren en land. Wie doen er mee?

1. Akaash (28)

Deze snelle accountmanager geeft het ruiterlijk toe: “Ik heb totaal geen verstand van het boerenleven.” Maar doelen stellen en die ook behalen, daar is hij wél bedreven in. In zijn vrije tijd doet Akaash aan thaiboksen, dus met de kracht zit het ook wel goed.

2. Françoise (33)

Ze valt op door haar sterke mening en lange gelakte nagels. Die mogen overigens best vies worden, want Françoise heeft een doel voor ogen en geeft niet gauw op. “Ik wil aantonen dat een nietdoorsnee-Nederlandse prima op een boerderij kan leven.”

3. Yvonne (58)

Natuurmens, al groeide ze op in Amsterdam en bewoont ze nu een rijtjeshuis in een drukke wijk. “Maar dit is de kans om terug te gaan naar de natuur. Mijn droom.”

4. Nathalie (45)

Haar Friese oma was boerin. “Zij heeft enorm hard gewerkt. Ik riep altijd dat ik dat ook wel zou kunnen.” Toch koos ze voor een bestaan als topschaatser. Nu wil Nathalie zien of haar beppe de genen inderdaad heeft doorgegeven.

5. Dennis (23)

Vlotte babbel, snelle leerling. En Dennis is van alle markten thuis: meubelmaker, BBQ-master, dierverzorger, oud-havenarbeider, verkoper. Komt ongetwijfeld van pas. “Ik wil de mensen bewijzen dat ik nóg meer in huis heb dan ze ooit van me hebben gezien.”

6. Claire (53)

Bouwt haar eigen huis op het platteland van Noord-Frankrijk. Ooit wil ze er zelfvoorzienend leven en Nieuwe boeren is een mooie inspiratiebron. “Koken, klussen, samenwerken. Dit is me op het lijf geschreven.”

Wilt u ze alle twaalf leren kennen, zij staan in de NCRV-gids van week 51/52. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden