Dokters vs Internet levert dokter Robbert trotse patiënten op

Huisarts Robbert Keppel en zijn twee collega’s nemen het ook in het derde seizoen van Dokters vs internet op tegen drie bekende Nederlanders. Ze moeten raden wat patiënten mankeert. De BN’ers gebruiken daarvoor internet; de dokters putten uit hun kennis en ervaring.

Waarom doet u weer mee aan Dokters vs internet?

“Omdat ik het een goed programma vind. We bespreken serieuze onderwerpen met respect, maar wel op een luchtige manier. We leren er ook iets van en het is anders dan ons dagelijks werk, al is het maar omdat de patiënten hier al weten wat ze hebben. Verder vind ik het goed dat patiënten die langskomen een platform krijgen. En de kijkers leren er ook nog van, dat is eigenlijk de grootste winst.”

U lijkt bloedfanatiek in het programma…

“Dat spat van het scherm af, hè? Nou, het is niet gespeeld. De opzet van de quiz is dat het spannend is wie er wint. Het is dus prima als de artsen een keer verliezen. Ik was eerst wel bang dat mensen het ons kwalijk zouden nemen als dat zou gebeuren. Dat is gelukkig niet zo, maar we zijn op tv niet anders dan in het echt: spelletjes wil ik altijd winnen. Dokters vs internet dus ook.”

Dit is het derde seizoen voor u. Heeft u al veel reacties van patiënten gehad?

“Ik had niet verwacht dat het zo’n impact zou hebben. Het gros van mijn patiënten vindt het heel leuk en lijkt haast trots op me, grappig is dat. Ik spreek voor mijn diensten voor de huisartsenpost ook mensen die ik niet wekelijks in mijn spreekkamer zie. Die patiënten reageren vaak verrast. ‘Ik zag je gisteren op de buis en nu sta je in mijn woonkamer’, zei een van hen laatst.”

Het hele interview leest u in de NCRV-gids van week 11. Bent u geen abonnee maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden.

Dokters vs internet is vanaf donderdag 22 maart wekelijks om 22.20 uur te zien op NPO 1.

Tekst: Richard Roosenboom