Humberto Tan: ‘Ik verzamel verhalen’

Op Witte Donderdag zendt KRO-NCRV vanuit Roermond The Passion uit, met als thema ‘Ik ben er voor jou’. Humberto Tan is dit jaar de verteller. ‘In deze tijd zoeken veel mensen naar zingeving en hoop.’

Het is heel wat anders dan ‘The Passion’. Wat betekent het voor je dat je ook die mag doen?

“Ik vind het een uitdaging en ontzettend leuk. Ik was al een aantal keer gevraagd, maar kon toen niet. Het is inmiddels een echte klassieker in het televisielandschap, en al zo lang zo succesvol.”

Wat heb jij met het thema ‘Ik ben er voor jou’?

“In deze coronatijd is dat zo belangrijk, want zoveel mensen hebben het zwaar en zoeken naar zingeving en hoop. Juist nu is er behoefte aan verbinding. Het maakt KRO-NCRV niet uit of je gelovig bent of niet, zoals ik; het verhaal en de muziek van The Passion verbinden en zijn voor iedereen herkenbaar.”

Hoe wordt deze (corona)tijd in huize Tan ervaren?

“Ik mag niet klagen, want ik heb nog geen moment zonder werk gezeten. Maar veel mensen om me heen die een winkel of horecazaak hebben, lijden economisch verschrikkelijk; ze zagen hun omzet met 90 procent achteruitgaan. Gelukkig vindt onze zoon Benjamin van dertien de onlinelessen geen probleem. Maar hij is laatst, voordat ze weer gedeeltelijk fysiek les kregen, wel een keer op en neer naar school gefietst. Hij wilde gewoon weer even voelen hoe dat was en bewegen. Ik hoef hem ook niet van de PlayStation te trekken en hij kan nog gewoon naar golfles.”

Het hele interview leest u in de NCRV-gids van week 13. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden.

Tekst: Bram de Graaf