Sven Kockelmann: ‘Nieuws is mijn zuurstof’

In aanloop naar de verkiezingen vormt Sven Kockelmann met Talitha Muusse voor KRO-NCRV het zondagavondduo van Op1. Aan tafel gaat hij graag het verbale duel aan. ‘Ik interview mensen niet om ze af te branden, maar om te achterhalen of ze de waarheid spreken.

Je bent regelmatig als tafelgast bij talkshows te zien. Bevalt die rol je?

“Het is een andere rol dan wanneer ik zelf de interviewer ben, maar ik probeer hem zo feitelijk mogelijk in te vullen. Ik zit daar niet voor mijn eigen mening, die doet er niet toe. Ik probeer te vertellen wat er gebeurt en of alles wat je ziet ook is wat het lijkt. Ik wil het nieuws duiden. Als er een hoofdrolspeler uit het nieuws aan tafel zit, heb ik ook nog weleens de gelegenheid om een vraag te stellen. Dat vind ik uiteindelijk toch wel het allerleukste.”

Je vormt een presentatieduo met Talitha Muusse. Kende je haar al?

“Ik wist wie zij was, maar we kenden elkaar nog niet persoonlijk. Al tijdens onze kennismaking merkte ik dat we een klik hebben. Talitha is jong, intelligent, brutaal en geestig. Allemaal eigenschappen die ik leuk vind en waarmee ik uit de voeten kan. Onze samenwerking verloopt heel natuurlijk.”

Je maakt vijf radio-uitzendingen per week en nu ook nog een tv-uitzending op zondag erbij. Hoe blijf je in balans?

“Door te koken bijvoorbeeld. Dat is een van mijn hobby’s. Ik geniet ervan, ik houd van lekker en gezond eten. In de zomer kook ik veel Italiaans en in de winter meer richting de Franse keuken. Wij proberen zo veel mogelijk tussen de middag wat uitgebreider te eten en ’s avonds licht, net als in mediterrane landen. Dat is overigens een voordeel van deze tijd, dat ik wat vaker thuis ben en de tijd heb om te koken voor de lunch.”

Het hele interview leest u in de NCRV-gids van week 6. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden.

Tekst: Lieneke van der Fluit