Vallen is als vliegen, De achtste dag, De vergeten Deverill

De dood van haar zestien jaar oudere zus, uitgehongerd en uitgedroogd, dwingt de schrijver een gruwelijk en angstwekkend verleden onder ogen te zien.

Boek van de week

Het boek

De dood van haar zestien jaar oudere zus, uitgehongerd en uitgedroogd, dwingt de schrijver een gruwelijk en angstwekkend verleden onder ogen te zien.

De schrijver

Manon Uphoff (Utrecht, 1962) is een meerdere malen bekroonde Nederlandse schrijver van voornamelijk korte verhalen.

Meer informatie over deze roman en de schrijver vindt u hier

Citaat

‘Terreur is een geruisloos ding dat op schuifelvoeten komt. Het vraagt niets, het verbergt niets. Is volledig in overeenstemming met zichzelf. Samen met gezellin pure levenslust.’

Recensie Mieke

De Leesclub is een wekelijkse rubriek waarin Mieke van der Weij het boek van de week bespreekt samen met twee andere boekentips. Ook schrijft zij elke week een recensie over het boek van de week. Lees haar recensie van Vallen is als vliegen

Boekentips

Santa Montefiore: De vergeten Deverill

Arethusa Clayton wilde haar as laten uitstrooien op een heuvel bij het Ierse kasteel Deverill. Haar kinderen zijn stomverbaasd. Zij hebben nog nooit van het kasteel gehoord, hoewel ze weten dat hun moeders meisjesnaam Deverill is. Nog groter, en onaangenamer, is de verrassing als Arethusa een derde van haar erfenis blijkt na te laten aan een onbekende. Waarom wilde Arethusa na haar dood terugkeren naar het land waaraan ze bij leven een hekel leek te hebben? Een prachtig familieverhaal dat zich afspeelt in Ierland eind negentiende eeuw en Amerika jaren 60.

Uitgeverij De Boekerij 336 blz. €15

 Annemarie Haverkamp: De achtste dag

In een verlaten grenslandschap aan een rivier woont timmerman Egbert met zijn gehandicapte zoon Adam, voor wie hij alleen de zorg draagt nadat zijn vrouw Emma is overleden. Wanneer Egbert hoort dat hij nog maar kort te leven heeft, moet hij noodgedwongen nadenken over de toekomst van zijn zoon. Adam is volledig van hem afhankelijk, en Egbert heeft zijn vrouw beloofd hem nooit alleen te laten. Als hij tegen beter weten in de opdracht aanneemt om een houten trap te maken, geeft hij zichzelf zeven dagen de tijd om een beslissing te nemen over hun lot.

Uitgeverij Lebowski 158 blz. €19,99, e-book 9,99

Volgende week

Bespreekt Mieke Vindeling van Vonne van der Meer