Kijk Digitaal: After the Wedding en Achter gesloten deuren

De NCRV-gids zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar mooie on-demand-aanvullingen bij. De oogst van week 23:

Italiaanse vriendinnen zijn terug

Volgende week gaat de VPRO van start met het derde seizoen van de Italiaans-Amerikaanse dramaserie De geniale vriendin (L’amica geniale of My brilliant friend). Deze bejubelde verfilming van de al even veelgeprezen boekenreeks van Elena Ferrante volgt twee opgroeiende jonge vrouwen – Elena Greco en Lila Cerullo – in het Italië van na de Tweede Wereldoorlog. Door de coronacrisis is het al een poos geleden dat het tweede seizoen te zien was. Wie voor de start van seizoen drie de herinnering nog eens wil opfrissen vindt de eerste twee seizoenen van De geniale vriendin nu op NPO Plus en HBO Max.

Einde aan imperium

De Twentse ondernemer Gerard Sanderink creëerde met onder meer zijn IT-bedrijf Centric en bouwfirma Strukton een imperium met 15.000 medewerkers en werd zo een van de rijkste Nederlanders. Vervolgens belandde hij in een reeks conflicten die leidde tot rechtszaken, beslagleggingen, Kamervragen en het verlies van belangrijke klanten. Hoe kon het zo misgaan? Redacteuren van Het Financieele Dagblad maakten in de driedelige podcast Achter gesloten deuren een reconstructie van wat er gebeurde toen Sanderink brak met zijn ex Brigitte van Egten en zelfbenoemd cyberexpert Rian van Rijbroek ten tonele verscheen. Luister bij de bekende podcastdiensten.

Remake over een bruiloft vol verrassingen

Isabel Anderson runt een weeshuis in India en vliegt naar New York voor een ontmoeting met miljonair Theresa Young, die een grote donatie wil doen. De ontmoeting blijkt plaats te vinden op de dag voordat Theresa’s dochter Grace gaat trouwen, en Isabel is uitgenodigd voor het feest. Daar ontdekt ze dat Theresa getrouwd is met Oscar, Isabels vriendje uit haar tienerjaren. Maar dat is nog niet de grootste verrassing die Isabel staat te wachten. Het Amerikaanse filmdrama After the Wedding is een remake van een Deens origineel, met mooie hoofdrollen voor Julianne Moore en Michelle Williams. Nu al te zien op NPO Plus.

Dit en meer staat in de NCRV-gids van week 23. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden. Een vraag? Mail naar kijkdigitaal@ncrvgids.nl.