Kijk Digitaal: Best Christmas Ever! en Heilige huisjes

De NCRV-gids zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar mooie on-demand-aanvulling en podcast bij. Dit is de oogst van week 45:

Stormachtig slot van The crown

De makers van The crown sluiten de gefictionaliseerde dramaserie over het leven van koningin Elizabeth II af met een zesde seizoen. Dit laatste hoofdstuk van de schitterend aangeklede productie beslaat de periode tussen 1997 en 2005. Het is een stormachtige tijd voor het Britse koningshuis, met het overlijden van prinses Diana als dieptepunt. Ook de ontmoeting van prins William en Kate Middleton en het huwelijk van prins Charles en Camilla Parker Bowles komen aan bod. Op 16 november staan de eerste vier afleveringen op Netflix. De zes laatste afleveringen volgen op 14 december.

Heilige huisjes

Presentator, artiest, arts en gezinsman Elbert Smelt verhuisde van de Bijlmer naar Zalk in Overijssel. Daar wil hij met zijn vrouw en kinderen wortelen en daar hoort voor zijn gevoel ook een kerk bij. Maar welke dan? En is de kerk nog wel de plek om te vinden wat hij zoekt? In zijn podcast Heilige huisjes gaat Smelt op zoek naar de waarde van het oude instituut. Wat zijn de schatten van de kerk, wat biedt de kerk aan houvast en wat is er nodig om het wat stoffige imago wat te moderniseren? Luister Heilige huisjes op www.eo.nl/podcasts/heiligehuisjes of via de bekende podcastdiensten.

Het is weer tijd voor kerstfilms?

Ook dit jaar is Netflix er al vroeg bij met series en films om in de kerststemming te komen. In Best. Christmas. Ever! stuurt Jackie (foto) haar vriendenkring ieder jaar een uitgebreide nieuwsbrief waarin ze uiteenzet hoe haar perfecte gezinnetje een droomkerst beleeft. Haar jaloerse studievriendin Charlotte weigert te geloven dat Jackies leven echt zo volmaakt is als ze doet voorkomen en verzint een list om achter haar façade te kijken. Het ontaardt in een venijnige strijd. Heather Graham, Brandy Norwood en Jason Biggs spelen de hoofdrollen in deze kerstcomedy, die vanaf 16 november te zien is op Netflix.

Dit en meer staat in de NCRV-gids van week 45. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden. Een vraag? Mail naar kijkdigitaal@ncrvgids.nl.