Kijk Digitaal: Mother of the Bride en Narcosis

De NCRV-gids zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar mooie on-demand-aanvulling en podcast bij. Dit is de oogst van week 18:

Bodkin s1

Op het eerste gezicht lijkt Bodkin in Ierland een charmant dorpje. In de zwartkomische thrillerreeks Bodkin blijkt dat niet alles er idyllisch is: twintig jaar geleden verdwenen er drie mensen op mysterieuze wijze. De Amerikaanse podcastmaker Gilbert (Will Forte), de serieuze onderzoeksjournalist Dove en de overenthousiaste researcher Emmy doen onderzoek naar deze zaak. Ze ontdekken dat er een veel groter en vreemder verhaal achter zit dan ze hadden verwacht. Daarbij blijkt het een uitdaging om feiten en fictie uit elkaar te houden. Deze zevendelige serie is geproduceerd door Barack en Michelle Obama. Vanaf 9 mei op Netflix.

Alles is nog steeds zoals het zou moeten zijn

Netflix • 2 mei
Hoewel de titel van deze romcom anders doet vermoeden, heeft Iris (Barbara Sloesen) ook in dit vervolg veel irritaties in haar leven.

Mother of the Bride

Netflix • 9 mei
Emma kondigt aan te gaan trouwen met de zoon van haar moeders ex. Dat leidt tot veel ongemak in deze romantische komedie.

 Thekla Reuten schittert in Narcosis

Narcosis won vier Gouden Kalveren en was in 2022 de Nederlandse inzending voor de Oscar voor beste niet-Engelstalige film. De film was nog niet op een van de grotere streamingsdiensten te vinden. Daar komt nu verandering in: het mooie drama over rouwverwerking komt naar Videoland. Beroepsduiker John (Fedja van Huêt) komt na een duik niet meer boven. Zijn vrouw Merel (sterke rol van Thekla Reuten) en zijn kinderen moeten dat verlies een plek geven. Ze hebben niet eens afscheid kunnen nemen. Terwijl de kinderen zoeken naar antwoorden, ontwijkt Merel juist alles dat met zijn dood te maken heeft. Vanaf 1 mei op Videoland.

Dit en meer staat in de NCRV-gids van week 18. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden. Een vraag? Mail naar kijkdigitaal@ncrvgids.nl.