Kijk Digitaal: Boer zoekt vrouw en Het drama van Alphen, 5 jaar later

De NCRV-gids zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar mooie on-demand-aanvullingen bij. De oogst van week 14:

De ontluikende liefde tussen Jos en Dycke

Boer zoekt vrouw-boer Jos en zijn grote liefde Dycke gaan in Onze boerderij in Europa kijken bij Nederlandse collega’s in Oost-Duitsland. De twee leerden elkaar in 2009 kennen dankzij de koppelkunsten van Yvon Jaspers. De gladiolenkweker en zijn vriendin zijn nog altijd gelukkig samen. Dat de twee zo goed bij elkaar passen, bleek al snel. Al tijdens de logeerweek wist Dycke dat Jos voor haar dé man was en na een barbecue fluisterde hij haar stiekem lieve woorden in het oor. Deze en andere romantische fragmenten zijn hier terug te zien in het vierde seizoen van KRO-NCRV’s Boer zoekt vrouw.

Het drama van Alphen

Het is deze maand tien jaar geleden dat Tristan van der Vlis moordend door winkelcentrum De Ridderhof in Alphen aan den Rijn trok. De dader had ernstige psychische problemen en schoot zes mensen dood. Zeventien raakten gewond. Uiteindelijk maakte hij ook een einde aan zijn eigen leven. In 2Doc: Het drama van Alphen, 5 jaar later blikten slachtoffers en nabestaanden vijf jaar geleden terug op de verschrikkelijke minuten in het winkelcentrum, en vertelden ze hoe het met hen gaat. Ook is er een reconstructie van de schietpartij. Het drama van Alphen, 5 jaar later is hier te bekijken.

De diefstal van dertien meesterwerken

De avond van Saint Patrick’s Day 1990. Boston staat op zijn kop omdat de grote Ierse gemeenschap in de Amerikaanse stad feestviert. In deze chaos slaan overvallers hun slag. Verkleed als agenten beroven ze het Isabella Stewart Gardner Museum van dertien topstukken. Werken van Vermeer, Manet en Degas verdwijnen uit hun lijst, net als De storm op het Meer van Galilea van Rembrandt. De totale waarde van de schilderijen: 450 miljoen euro. Drie decennia na de roof hangen er nog steeds dertien lege lijsten in de zalen. De documentaireserie This is a robbery: The world’s biggest art heist volgt het onderzoek. Vanaf 7 april op Netflix.

Podcast: Werk in uitvoering

Kappers, begrafenisondernemers, hondentrimmers: de meeste mensen weten wel ongeveer hoe het werk er voor deze professionals uitziet. Maar radioverslaggever Joris Kreugel wil meer weten, en loopt in de twintigdelige podcast serie Werk in uitvoering een dag mee op de werkvloer. Hij wil met eigen ogen zien hoe het eraan toegaat, vraagt zijn gesprekspartners hoe hun werkdag eruitziet, wat hun werk zo leuk maakt en… welk bedrag er aan het einde van de maand op de bank rekening terechtkomt. Kreugel begint in de slagerij van Freek Schell, een ouderwetse slager, die inmiddels ook culinaire specialiteiten verkoopt. De podcast is hier te beluisteren of de app NPO Luister.

Dit en meer staat in de NCRV-gids van week 14. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden. Een vraag? Mail naar kijkdigitaal@ncrvgids.nl.