Kijk Digitaal: De laatste kans en De toekomst is grijs

De NCRV-gids zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar mooie on-demand-aanvulling en podcast bij. Dit is de oogst van week 47:

De toekomst is grijs

Hoe ziet Nederland eruit in 2040, het jaar dat de vergrijzing zijn piek bereikt en een kwart van de bevolking ouder is dan 65? Omroep MAX onderzoekt die vraag in De toekomst is grijs, een project dat komend jaar op tv te zien is en deze maand van start gaat met een gelijknamige podcast. Elles de Bruin en Astrid Cornelisse spreken mensen die de gevolgen van vergrijzing nu al ervaren in hun werk of dagelijks leven. Ook steken ze hun licht op in Japan, het meest vergrijsde land ter wereld. Luister vanaf 27 november naar De toekomst is grijs via de bekende podcastplatforms.

Romantiek op latere leeftijd

In de meeste romantische komedies zijn de hoofdpersonages nog geheel vrij van rimpels, maar in Book Club uit 2018 waagden vier vriendinnen op leeftijd zich op het liefdespad. Actrices Diane Keaton (77), Jane Fonda (85), Candice Bergen (77) en Mary Steenburgen (70) keren nu terug in dit vervolg. Na de coronacrisis mogen de leden van het leesclubje elkaar weer ontmoeten en kunnen Diane, Vivian, Sharon en Carol eindelijk vertrekken op hun geplande reis naar Italië. Het avontuur begint in Rome, waar ze uitgebreid genieten van de bezienswaardigheden en het mannelijk schoon. Het zonnige Book Club: The Next Chapter staat vanaf 27 november op SkyShowtime.

Meevoelen bij de revalidatie

In de nieuwe documentaireserie De laatste kans (maandag op NPO 2) nemen vijf mensen een ingrijpend ‘nu of nooit’-besluit. Van dezelfde makers verscheen in 2019 de vierdelige documentairereeks Stuk, die werd bekroond met de Zilveren Nipkowschijf. In Stuk portretteert Jurjen Blick een aantal bewoners van een revalidatiecentrum. De serie draait om de vraag wat er van iemand overblijft na een auto- ongeluk, een hersenbloeding of een ongelukkige val. Door de bijzondere manier van vertellen, het fraaie camerawerk en de innemende hoofdpersonen kijkt deze documentaire weg als een dramaserie. Bekijk Stuk op NPO Start.

Dit en meer staat in de NCRV-gids van week 47. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden. Een vraag? Mail naar kijkdigitaal@ncrvgids.nl.