Kijk Digitaal: De langste nacht en Door de ogen van de koning

De NCRV-gids zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar mooie on-demand-aanvulling en podcast bij. Dit is de oogst van week 9:

Death and other details

De populariteit van de Knives Out-films en de serie Only murders in the building laat zien dat het moordmysterie nog altijd springlevend is. De makers van de nieuwe misdaadserie Death and other details steken hun bewondering voor Agatha Christie niet onder stoelen of banken. Op een luxe cruiseschip wordt een dood lichaam aangetroffen. De dader moet een van de medepassagiers of bemanningsleden zijn, en de verdenking valt op de onschuldige Imogene Scott (Violett Beane). Gelukkig bevindt zich onder de passagiers ook Rufus Cotesworth (Mandy Patinkin), die ooit bekend stond als de beste detective ter wereld. Vanaf 5 maart op Disney+.

De langste nacht voor de Joodse Raad

De documentaire Werktuig van de nazi’s, de Joodsche Raad (woensdag 22.15 uur, NPO 2) en de dramaserie De Joodse Raad (vanaf 10 maart op NPO 1) duiken in de geschiedenis van de Joodse Raad, een contactorgaan met de Nederlandse Joodse gemeenschap dat de Duitse bezetter tijdens de Tweede Wereldoorlog in het leven riep. Een van de geïnterviewden in de documentaire is journalist Hans Knoop, die de rol van voorzitters Abraham Asscher en David Cohen uitgebreid belichtte in zijn documentaire De langste nacht voor de Joodse Raad. Hij maakt duidelijk dat de fel bekritiseerde Asscher en Cohen voor een onmogelijke taak stonden.

Door de ogen van de koning

Bij de achttiende editie van de RadioRing is, naast de beste presentator en het beste radioprogramma, ook de beste podcast bekroond. De prijs ging dit jaar naar Door de ogen van de koning, een podcastreeks waarin Edwin Evers koning Willem-Alexander laat terugblikken op de eerste tien jaren van zijn koningschap. Elke aflevering behandelt een ander jaar en zo komen onderwerpen aan bod als de inhuldiging, de tragedie met vlucht MH17 en de corona-epidemie. In de slotaflevering werpt Willem-Alexander een blik in de toekomst. De afleveringen van Door de ogen van de koning zijn te beluisteren via de bekende podcastplatforms.

Dit en meer staat in de NCRV-gids van week 9. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden. Een vraag? Mail naar kijkdigitaal@ncrvgids.nl.