Kijk Digitaal: Familieruzie en Johan Cruijff

De NCRV-gids zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar mooie on-demand-aanvulling en podcast bij. Dit is de oogst van week 8:

De allerlaatste keer Soof

Soof is terug! De eerste twee films en de serie over ‘de Nederlandse Bridget Jones’ waren erg populair, dus kon een vervolg eigenlijk niet uitblijven. Helaas is Soof 3 de laatste keer dat het zonnige personage te zien is: hoofdrolspeelster Lies Visschedijk gaf aan dat ze met deze film echt een punt achter het verhaal heeft gezet. Hoewel er nog veel te lachen valt, is de film minder luchtig dan de vorige delen en de serie. Soof (Visschedijk) heeft eindelijk alles haar leven helemaal op orde als ze slecht nieuws krijgt: ze heeft borstkanker. Vanaf 2 maart op Netflix.

De Spaanse jaren van Johan Cruijff

De nieuwste documentaire van regisseur Ramón Gieling, L’Amour/La mort, is maandag te zien op NPO 2. Gieling is een begenadigd filmmaker, schrijver en kunstenaar. Een van zijn bekendste projecten is Johan Cruijff: En un momento dado uit 2004, een documentaire over de periode dat Cruijff bij FC Barcelona speelde. Zijn impact op de club, en op heel Catalonië, was groot. Gieling laat drie Spanjaarden en tien Catalanen aan het woord over wat Cruijff voor hen betekent.

Familieruzie

Spanningen binnen een familie kunnen lang blijven sudderen. Daar weet Gabriella Adèr alles van. In haar vierdelige podcast De verschrikkelijk mooie migratie (en alles wat erna kwam) duikt ze in de geschiedenis van een conflict in haar familie. Na het overlijden van haar oma krijgen haar moeder en haar ooms ruzie. Volgens haar moeder begon het allemaal toen de familie in 1969 vanuit een Siciliaans bergdorp naar Rotterdam verhuisde. Adèrs onderzoek levert een fascinerend en persoonlijk verslag van de invloed van migratie op de familie op. Luister de podcast onder meer via www.nporadio1.nl

Dit en meer staat in de NCRV-gids van week 8. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden. Een vraag? Mail naar kijkdigitaal@ncrvgids.nl.