Kijk Digitaal: Fifteen-love en Ripley

De NCRV-gids zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar mooie on-demand-aanvulling en podcast bij. Dit is de oogst van week 13:

Tom Ripley in een nieuw jasje

Het personage Tom Ripley uit de boeken van Patricia Highsmith is na bijna zeventig jaar nog steeds fascinerend. De oplichter met veel ambities en weinig geweten werd op het scherm vertolkt door grote namen als Alain Delon, Dennis Hopper, Matt Damon en John Malkovich. De Ierse acteur Andrew Scott (Moriarty in Sherlock) mag zich aan dit rijtje toevoegen. In de nieuwe serie Ripley gaat hij als Tom Ripley op verzoek van een rijke man naar Italië om diens weggelopen zoon terug te halen. Regisseur en scenarist Steven Zaillian koos ervoor de serie helemaal in zwart-wit te maken. Vanaf 4 april op Netflix.

Verrassend tennisdrama

Vijf jaar geleden moest de toen zeventienjarige Justine Pearce na een ongeluk haar tennisloopbaan opgeven. Nu werkt ze als fysiotherapeut. Als haar oude coach Glenn Lapthorn op haar werk wordt binnengehaald als ambassadeur, maakt dit bij Justine lang weggestopte gevoelens wakker. Ze beschuldigt Glenn van grensoverschrijdend gedrag. De Britse miniserie Fifteen-love houdt de kijker lang in het ongewisse over wat er destijds precies is voorgevallen. Het verhaal zit vol verrassingen en de hoofdrollen van Ella Lily Hyland en Aidan Turner zijn voortreffelijk. Vanaf 4 april wekelijks te zien op NPO Start.

Interview dat de wereld over ging

In 2019 kreeg BBC-reporter Emily Maitlis een kans waar elke journalist van droomt: een interview met de Britse prins Andrew. De prins lag op dat moment onder vuur wegens zijn nauwe band met zedendelinquent Jeffrey Epstein, wiens feestjes hij had bezocht. Door de rampzalige antwoorden van de prins werd het interview wereldnieuws en zou Andrew zijn taken voor het koningshuis neerleggen. De Britse film Scoop vertelt een gedramatiseerde versie van het verhaal achter de totstandkoming en de impact van het gesprek. De hoofdrollen werden slim gecast met Gillian Anderson als Emily Maitlis en Rufus Sewell als prins Andrew. 5 april op Netflix.

Dit en meer staat in de NCRV-gids van week 13. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden. Een vraag? Mail naar kijkdigitaal@ncrvgids.nl.